ANNONCE

Succes-træner: Se Ulrik Wilbeks vanvittige slutrunde-rekord

27. januar 2012 05:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Succes-træner: Se Ulrik Wilbeks vanvittige slutrunde-rekord
Billede mangler

Når Danmark i dag møder Spanien i semifinalen ved håndbold EM, så sætter Ulrik Wilbek en noget usædvanlig slutrunderekord. Han har nemlig nået 12 semifinaler med diverse landshold på blot 20 år.
 
Ingen havde rigtig regnet med, at det danske kvindelandshold – der rent faktisk kort forinden var ved at blive helt nedlagt – skulle slå til ved VM i Norge i december 1993. Men det gjorde de. Og selvom Danmark tabte finalen til Tyskland, så var det en æra, der begyndte med Ulrik Wilbek og et hårdt skydende dansk damelandshold.
 
Og da håndbolddamerne året efter – på dansk grund i øvrigt – tog revanche mod tyskerne og hentede EM-guld på hjemmebane, var vejen for alvor lagt.
 
Herefter gik det slag i slag med den ene medalje af ædelt metal efter den anden: VM-bronze i Østrig i 1995, EM- guld samt OL-guld i 1996 samt endnu en VM-guldmedalje i 1997.
 
Efter VM i 1997 stoppede Ulrik Wilbek som landstræner og blev i stedet klubtræner i Viborg HK – samt en kort periode som lokalpolitiker. Men i 2005 kom han igen tilbage til Dansk Håndboldforbund – denne gang som herrelandstræner.
 
Det skete efter en række magre resultater med et ellers yderst talentfuldt dansk herrelandshold. Men med Ulrik Wilbeks tilbagevenden fik også herrelandsholdet gang i medaljehøsten.
 
Allerede året efter blev det til EM-bronze i Schweiz. I 2007 kom der ligeledes en bronzemedalje i hus ved VM i Tyskland inden det blev til EM-guld i Norge i 2008.
 
Og snart var et meget talentfuldt herrehold igen på sporet med EM-bronze i Schweiz året efter, VM-bronze i Tyskland i 2007, inden triumfen ved EM i Norge 2008.
 
I 2010 blev det til endnu en medalje, nemlig ved VM i Sverige, hvor Danmark fik sølv efter en tabt finalekamp mod Frankrig.
Wilbek er en medaljesluger – og lad det bare fortsætte. I aften klokken 17.45 spiller Danmark EM-semifinale mod Spanien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu