Sudan trækker sig fra grænseområde til Sydsudan

12. marts 2013 23:40 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sudan trækker sig fra grænseområde til Sydsudan
Billede mangler

SUDAN: Sudans væbnede styrker har påbegyndt tilbagetrækningen fra den demilitariserede zone, der adskiller Sudan og Sydsudan. Det sker, efter de to lande i fredags indgik en aftale om at påbegynde tilbagetrækningen inden for en uge. Det oplyser Sudans statslige nyhedsbureau, Suna, sent tirsdag aften dansk tid ifølge Reuters.

 

»De væbnede styrker er begyndt at trække sig tilbage fra den demilitariserede zone langs grænsen, der adskiller Sudan og Sydsudan,« siger talsmanden for Sudans hær, al-Sawarmi Khalid Saad, til Suna ifølge Reuters.

De to nabolande var tæt på at gå i krig med hinanden i april sidste år i de værste uroligheder, siden den sydlige del opnåede uafhængighed i 2011 efter en fredsaftale, der gjorde en ende på årtiers borgerkrig.

I september sidste år enedes de to lande om at sætte en stopper for voldshandlingerne ved at trække begge landes hære væk fra grænseområdet samt genoptage samarbejdet om olieeksporten.

Ingen af parterne har dog for alvor levet op til aftalen før nu, og begge sider har anklaget hinanden for at støtte oprørsstyrker.

Mandag blev de to lande desuden enige om at genoptage Sydsudans eksport af olie gennem rørledninger i Sudan inden for to uger.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu