SUen skal hurtigere til udlandet

7. marts 2012 08:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SUen skal hurtigere til udlandet
Billede mangler

Danske unge der ønsker at tage deres SU med til udlandet skal være ude i god tid. Det kan nemlig tage op til seks måneder at få behandlet sin ansøgning o g det kan betyde, at de unge selv må lægge op til 50.000 kroner ud, mens de venter på sagsbehandlingen.
Men behandlingstiden skal nu barberes ned til 14 dage, lyder det fra uddannelsesminister Morten Østergaard (RV).
Og begrundelsen er enkel.
“Skiftende regeringer har opfordret studerende til at tage studieophold i udlandet, og så er det jo uacceptabelt, at de mødes med så ringe en service,” siger han og fortsætter
“Det er klart, at hvis det at tage en kandidatuddannelse i udlandet er forbundet med store økonomiske omkostninger og stor usikkerhed, fordi man ikke kan få godkendt sin SU, siger det sig selv, at så vil nogle vælge det fra. Derfor synes jeg, at vi nu bringer sammenhæng i tingene ved at levere en service, vi kan være bekendt,” lyder det.
Det er blandt andet ske ved hjælp af en ny database, der skal sikre en gennemsnitlig behandlingstid på 14 dage, hvis de vælger en kandidatuddannelse, der allerede er godkendt til udlandsophold og SU.
Databasen åbnes til sommer og vil løbende blive udbygget.
Danske Studerendes Fællesråd er ikke tilfredse med udspillet. I første halvår af 2012, er det nemlig kun 25 procent af kandidatansøgerne, der får lynbehandlet deres ansøgning. I 2013 vil det være 45 procent.
“Det er fint, at problematikken får ministeriets opmærksomhed. Men ministeren løser ikke problemet, når der stadig er mange, der selv skal betale penge – måske op til 50.000 kroner – for at komme ud, mens de venter på sagsbehandlingen,” siger formand for DSF, Torben Holm.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu