Sukkersyge er kureret i Danmark for første gang

1. oktober 2015 06:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sukkersyge er kureret i Danmark for første gang
Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)

Læger på Rigshospitalet i Købehavn kan klappe sig selv på skuldrene, efter det er lykkedes af kurere 40-årige Claus Brøndum for diabetes.

Han er den første i Danmark, der er blevet kureret for sygdommen, skriver tv2.dk.

»Det her med at spise på bestemte tidspunkter hver dag og at skulle tage insulin flere gange om dagen, det er væk. Det er jo en kæmpe forskel, og det er stadigvæk lidt svært at fatte, at det er sket,« siger Claus Brøndum til TV-stationen.

Ved type 1-diabetes producerer bugspytkirtlen ikke den rette mængde insulin, og dermed bliver blodsukkeret ikke reguleret, som det skal. Når blodsukkeret ikke holdes stabilt, tager nyrernes blodkar skade, og de kan til sidst holde helt op med at fungere.

Claus Brøndum har fået transplanteret en ny bugspytkirtel og en ny nyre, og behandlingen har været en succes, skriver tv2.dk.

Allerede for 20 år siden forsøgte man sig med lignende transplantationer, men bugspytkirtlen er et sart organ, og de tidligere teknikker har ikke været gode nok.

Men nu er det lykkedes, og Claus Brøndum, der har haft type 1-diabetes, siden han var et år gammel, slipper nu helt for at bruge insulinsprøjter og måle blodsukker.

Den nye behandling vil i første omgang kun blive tilbudt patienter, der har fået nyresvigt som følge af diabetes.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu