Sundays søndags-skud gav Nigeria guld

10. februar 2013 21:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sundays søndags-skud gav Nigeria guld
Billede mangler

Super-ørnene flyver højt over Afrika igen.

 

Efter 19 års fravær er titlen som det bedste fodboldlandshold i Afrika tilbage i kontinentets folkerigeste stat, Nigeria.

I 1994 hed spillerne bl.a. Amunike, Yekini og Uche Okechukwu. Nu er det bl.a. Victor Moses og John Obi Mikel fra Chelsea, der udgør de afrikanske mestre. Men der er også en del spillere, som ikke er så kendte i Europa. Endnu da.

En af dem er Sunday Mba – en 24-årig midtbanespiller, som – hans fornavn taget i betragtning – meget passende scorede det afgørende mål i søndagens finale mod Burkina Faso.

Målet faldt fem minutter før pausen, og det kom efter et skudforsøg fra Victor Moses, som Burkina Fasos forsvar fik afværget. Bolden endte hos Sunday Mba, som med den ene fod løftede bolden over en modspiller, inden han helflugtede bolden forbi Burkina Fasos målmand, Diaouda Diakité, som til dagligt vogter buret i belgiske Lierse.

Sunday Mba spiller derimod for Warri Wolves hjemme i Nigeria, men det bliver han nok ikke ved med efter denne slutrunde.

Selve finalekampen var sandt at sige ikke specielt velspillet. Dertil var der for mange fejl af begge hold, og det hjalp heller ikke, at banen i sydafrikanske Johannesburg var i dårlig stand. Den var for nylig blevet brugt til koncert med amerikanske Red Hot Chili Peppers.

Der var dog enkelte chancer i anden halvleg, og den bedste mulighed for udligning havde den indskiftede Wilfried Sanou, men i fri position måtte han se Nigerias målmand, Vincent Enyeama, sende skudforsøget til hjørnespark med en fin redning.

Det var tredje gang, Nigeria vandt Africa Cup of Nations. Ud over 1994 har Super-ørnene også vundet i 1980. I det nye årtusinde er det endvidere blevet til fire bronzemedaljer.

Omvendt var det første gang, Burkina Faso nåede så langt som til finalen – ja, holdet havde ikke en gang været i kvartfinalen førend i år.

Mali fik bronze efter sejr over Ghana på 3-1 lørdag.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu