ANNONCE

Sundhed erstatter frynsegoder på jobbet

1. september 2012 15:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sundhed erstatter frynsegoder på jobbet
Billede mangler

Velvære og frokostordninger på arbejdet ryger til fordel for rygestop og kostvejledning.
 
Det er slut med massage og frokost på arbejdspladsens regning. Knap halvdelen af danskerne oplever nemlig, at frynsegoderne på arbejdet forsvinder som dug for solen.
En ny undersøgelse foretaget af Wilke for Newspaq viser, at hele 47 procent af de adspurgte danskere har sagt farvel til fryns på arbejdet.
Og det giver god mening, at virksomhederne skærer ind til benet i krisetider, også når det kommer til forkælelse af medarbejdere. Det handler nemlig både om penge og om signalværdi.
– Der er jo mange virksomheder som netop siger, vi skal igennem nogle fyringsrunder, vi skal skære ned på medarbejderstaben, derfor stopper vi selvfølgelig for al unødig fryns, fordi det vil sende et rigtigt dårligt signal, at vi med den ene hånd skærer ned og siger vi ikke har råd, og vi med den anden hånd ødsler med gavmilde gaver, siger Tania Ellis, erhvervsrådgiver med speciale i samfunds- og arbejdslivstendenser til Newspaq.
Hos Falck Healthcare, som tilbyder sundhedsydelser til private virksomheder, ser man, at virksomhederne især skrotter velvære-fryns, men vælger at beholde de ordninger, der forebygger dårligt helbred hos deres ansatte.
– Overordnet set, der holder de fleste fast i en sundhedsordning, siger Jes Laursen, salgs- og marketingchef i Falck Healthcare til Newspaq.
– Der er en god bevidsthed om, at selvom der skal spares penge, at det så også stadig er vigtigt, at gøre noget for de medarbejdere, der er tilbage, siger Jes Laursen.
Undersøgelsen viser, at op til 17 procent af de adspurgte danskere har vinket farvel til gratis frokost og frugtordning. Men de har også mistet frynsegoder indenfor alt fra gratis telefon og internet, til motion uden beregning.
Og når virksomhederne skrotter vingaver og wellness til fordel for kostrådgivning og rygestop, så er det ikke kun for personalets skyld, men også for virksomhedens pengepung.
– Det er klart, at i krisetider skal virksomhederne fokusere, og så giver det god mening at holde fast i f.eks. sundhedsordninger, fordi det også er noget, der er i virksomhedens egen interesse. Jo færre syge medarbejdere virksomheden har, jo færre udgifter, siger Tania Ellis
Men danskerne kan trøste sig med, at manglen på frynsegoder ikke gør det store for arbejdsglæden.
– For medarbejderne betyder dét, at miste de her frynsegoder måske ikke det store. Det er dejligt at have frynsegoderne, men det er ikke dét, der er afgørende, siger Tania Ellis.
Det gør derimod gode arbejdskolleger, en god leder og at man kan se en mening, med det man arbejder med i det daglige, mener Tania Ellis.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu