Skip to main content

Disse ting må du aldrig bruge vådservietter til

Desinficerende vådservietter kan være en praktisk erstatning, hvis vand og sæbe er uden for rækkevidde - men det er ikke alt, man bør gøre rent med dem

Det er bestemt ikke alt, desinficerende vådservietter kan bruges til at rengøre. Se 10 ting du aldrig må bruge dem til i bunden af artiklen.

Det er bestemt ikke alt, desinficerende vådservietter kan bruges til at rengøre. Se 10 ting du aldrig må bruge dem til i bunden af artiklen.

Ritzau Scanpix

Som følge af corona-udbruddet i Danmark og i resten af verden er det meget vigtigt, at vi alle forsøger at holde så god en hygiejne som muligt.

Her kan nogle måske fristes til at ty til desinficerende vådservietter som et alternativ til vand, sæbe og måske håndsprit, der kan være svært at få fat i for tiden.

Selvom vådservietter kan bruges i en snæver vending, bør man dog være opmærksom på, at det langt fra er alt, man uden videre kan rengøre med dem.

Faktisk kan man udløse uheldige kemiske reaktioner, der kan ende med at være giftige – der gælder for eksempel, hvis man bruger vådservietterne på nogle typer af legetøj.

Det er det amerikanske magasin, Reader’s Digest, der står bag listen.

Gør hjemmet ordentligt rent

For at begrænse smitten af coronavirus, er det også vigtigt, at du sørger for at gøre dit hjem rent så ofte som muligt.

Disse ting må du aldrig bruge desinficerende vådservietter til:

  • Børnenes legetøj bør aldrig rengøres med desinficerende vådservietter. Du risikerer, at der opstår en kemisk reaktion, der gør legetøjet giftigt.
  • Kommer der en plet på tæppet, bør du bruge vand og sæbe. Vådservietten vil ikke hjælpe noget- den kan tværtimod give misfarvninger.
  • Køkkenbordet duer det heller ikke at rengøre med desinficerende vådservietter, der slet ikke er skrappe nok til at fjerne alle de bakterier, der er.
  • Det samme gælder på badeværelset.
  • Træoverflader bør du ikke bruge vådservietter til, da det kan skade overfladen og få det til at se grimt ud.
  • Det samme gælder for alle overfladebehandlede møbler i øvrigt.
  • Du bør faktisk heller ikke bruge desinficerende vådservietter på hænderne. Din hud kan tage skade – og du kan heller ikke vide dig sikker på, at dine hænder bliver ordentlig rene. Vand og sæbe er stadig det bedste – og håndsprit kan til nød bruges.
  • Køleskabet bør heller ikke gøres rent med vådservietterne.
  • Generelt gælder reglen, at alle større overflader bør klares med “rigtige” rengøringsmidler og ikke bare med vådservietter i en snæver vending
  • Læder kan tage skade af desinficerende vådservietter, så du bør heller ikke bruge dem i f. eks. bilens overflader, hvis de er af læder.

Del din kommentar