Skip to main content

Kvinde: Hvorfor drømmer jeg om vilde dyr

Drømmepsykologen tyder 47-årig kvindes drøm

Psykolog Gert Barslund / Drømme-psykologen
Psykolog Gert Barslund / Drømme-psykologenClaus Jessen/ Newsbreak.dk


Kære Drømme-psykolog

Jeg drømmer jævnligt om vilde dyr, nogle af dem kan jeg i virkeligheden være ret bange for. Der kan i drømmene være næsehorn, løver og tigre, men det er af en eller anden grund mest heste, der går igen i drømmene.

I flere af drømmene er dyrene hegnet ind, og der er ikke så megen plads til dem. I nogle af  drømme er dyrene låst inde i en lade eller en eller anden form for bygning.

En del af mig har lyst til st gå tættere på dyrene, selvom jeg er bange for dem, da jeg også synes de er spændende og fascinerende.

Jeg synes, at det er synd for dem de er spærret inde, og jeg kan ikke lide, at de har så lidt plads at bevæge sig på.

Venlig hilsen

Johanne, 47

Kære Johanne

Vilde dyr repræsenterer ofte de mere vilde, ukontrollerede, sider af os selv. De lystbetonede sider af os selv, der instinktivt bare gør det, vi føler for. 

De spontane og frie sider af os mennesker. De vilde dyr vil ofte også stå for vores kontakt med sensualitet og seksualitet.

Når vi drømmer om vilde dyr, der løber frit omkring, betyder det som regel at vi er i god kontakt med vores egen lyst, spontanitet og og lever frit og godt.

I dine drømme er der dog en udfordring. De vilde dyre er hegnet inde eller spærret inde, og de har ofte ikke plads nok. 

Det tyder på at du i dit liv holder dig selv og din spontanitet, dit frie udtryk, for meget tilbage. At du lever for kontrolleret, holder dine drømme og din lyst tilbage.

Dine drømme kan tyde på, at du er bange for sider i dig selv. Jeg tror, du kan være bange for at dit liv forandrer sig, hvis du lever mere i overensstemmelse med hvad din krop, din lyst og dine sanser vil. 

Freud ville sige, at du undertrykker din seksualitet, men nu er der jo mere i livet end seksualitet, og jeg ser det mere, som om du undertrykker din livslyst, de ting du inderst inde har lyst til i livet.

Tænker du for meget over tingene? Er du bange for hvad naboen tænker, hvis du lever mere “vildt” (anderledes end normen)? Eller er du bange for du kan miste noget af den tryghed, du har, hvis du lever mere “indefra og ud”. 

Tænk over det, eller rettere: Lad være med at tænke så meget, og lev mere frit.

Jeg gætter på, at du bliver gladere, hvis du tør.

Venlig hilsen

Drømmepsykologen

Del din kommentar