Minister er rystet

-Det kan patienterne naturligvis ikke være tjent med, slår Sophie Løhde fast

Udgivet Opdateret

Sundhedsminister Sophie Løhde er rystet over, at patienter med fremskreden tarmkræft tilknyttet afdelingen for mave- og tarmkirurgi på Aarhus Universitetshospital må vente op til otte uger, før de kan få en operation.

Det kan betyde, at kræftpatienter ikke når at blive behandlet i tide.

- Det er rystende at høre, at der er patienter med fremskreden tarmkræft, som venter for lang tid på at få en operation på Aarhus Universitetshospital og dermed får forværret deres sygdom, siger sundhedsminister Sophie Løhde (V) i en skriftelig kommentar til Ritzau.

- Det kan patienterne og deres pårørende naturligvis ikke være tjent med. Jeg vil derfor bede Region Midtjylland om en redegørelse i sagen.

Har advaret ledelsen

Ifølge DR har lægerne på hospitalet igennem næsten et år advaret hospitalets ledelse om ventetiderne, der overskrides.

Lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital Claus Thomsen forklarer overskridelserne med mangel på personale, og at der er blevet taget initiativer for at komme problemet til livs.

Plan skal nedbringe ventetider

SVM-regeringen har lovet at forsøge at komme det pressede sundhedsvæsen til undsætning.

For en måned siden præsenterede sundhedsminister Sophie Løhde (V) en aftale om en akutplan, som regeringen har indgået sammen med regionerne.

Planen skal være med til at nedbringe ventelisterne ved blandt andet at gøre det nemmere for udenlandsk arbejdskraft at komme til at arbejde på danske sygehuse.

Der skal i en periode være mindre forskning og papirarbejde for sundhedspersonale og mere tid til patienterne. Desuden vil regeringen overføre flere opgaver til de private sygehuse.

Sundhedsminister Sophie Løhde.
Sundhedsminister Sophie Løhde.
Powered by Labrador CMS