Sundhedsminister: Lægerne skal tænke sig om en ekstra gang

14. april 2013 10:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sundhedsminister: Lægerne skal tænke sig om en ekstra gang
Billede mangler

Det er en bekymrende udvikling, at antallet af danskere, der får medicin mod lidelsen ADHD, fortsætter med at stige.

 

Det er meldingen fra sundhedsminister Astrid Krag (SF), som påpeger, at der allerede er sat initiativer i søen, som skal undersøge årsagerne til himmelflugten.

»Det er bekymrende, at flere og flere danskere tager ADHD-medicin. Det er én af grundene til, at jeg har nedsat et psykiatriudvalg, der blandt andet skal se på udviklingen i medicinforbruget,« oplyser ministeren i en skriftlig kommentar.

Ifølge endnu ikke offentliggjorte tal fra Statens Serum Institut fik 38.000 danskere ADHD-medicin i 2012, hvilket er en stigning på hele 3.000 personer på blot et år. Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Ifølge Astrid Krag bør lægerne tænke sig om en ekstra gang, inden de giver grønt lys til, at patienter kan få recept på ADHD-medicinen.

»Sundhedsstyrelsen er også i gang med at udarbejde nationale kliniske retningslinjer, som blandt andet skal sikre en mere ensartet behandlingspraksis. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget ADHD-medicin, der udskrives rundt om i landet. Derfor vil jeg også opfordre lægerne til at tænke sig om en ekstra gang, før de finder receptblokken frem,« forklarer sundhedsministeren.

Asker Stig Nielsen, som er speciallæge i psykiatri i Randers, betegner søndag i Ekstra Bladet udviklingen i medicinforbruget som vanvittig.

»Det er vanvittigt, at tallet bliver ved med at stige, men det kommer desværre ikke bag på mig. ADHD er blevet et modefænomen, og jeg mener, at både patienter og læger skal være meget mere kritiske,« siger Asker Stig Nielsen til avisen.

I 2001 fik 2.400 danskere behandling med ADHD-medicin, men nu får 15 gange så mange medicinsk behandling.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu