ANNONCE

Sundhedsminister om kræft: Loven skal overholdes

3. januar 2012 20:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sundhedsminister om kræft: Loven skal overholdes
Billede mangler

Sundhedsminister Astrid Krag er langt fra tilfreds med, at behandlingstiderne på en række kræftsygdomme ikke overholdes.
Derfor har hun nu bedt om en redegørelse af det såkaldte Task-force for kræft og Danske Regioner., fortæller hun til Newspaq.
“Jeg har bedt om en redegørelse, så vi kan finde ud af hvad der er op og ned i denne sag. Men det korte og lange er, at det ikke er godt nok, hvis de maksimale behandlingstider ikke overholdes, ” siger hun og fortsætter:
“Danske Regioner har ansvaret for, at kræftsyge patienter får den behandling de har ret til inde for ventetiderne.”
Astrid Krag har bedt det såkaldte Task-force for kræft om at sætte sig sammen i denne uge for at drøfte, hvor der kan sættes ind overfor problemet. Men allerede inden de er fremme med anbefalinger, peger Astrid Krag på et område, der skal forbedres.
“Vi bliver nødt til at have en bedre kontrol, og en mere robust registrering, så vi fra centralt hold kan følge udviklingen omkring ventetiderne direkte,” siger hun.
Ministeren forestiller sig et system, hvor det straks registreres, når en patient siger ‘ja tak’ til en behandling, og overvåge, hvornår den går i gang.
“Så kan vi fra centralt hold følge, om de maksimale behandlingstider overholdes,” uddyber hun.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu