Sundhedsministeren nægter at skodde smøgen

20. maj 2012 15:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sundhedsministeren nægter at skodde smøgen
Billede mangler

Selvom flere forskere og Kræftens Bekæmpelse mener, at tiden er moden til at diskutere en såkaldt slutdato for rygning i Danmark, holder sundhedsminister Astrid Krag (SF) sig tilbage.
– Jeg overvejer løbende, hvilke yderligere tiltag der kan sættes i værk for at nedbringe rygningen, fordi det er så skadeligt for helbredet, siger hun i en skriftelig kommentar til Ritzau.
– Men regeringen har ikke tænkt sig at forbyde folk at tænde en smøg, og derfor vil jeg heller ikke sætte nogen slutdato for rygning i Danmark, siger Astrid Krag.
Det er ikke så længe siden, at regeringen blev enig med Enhedslisten om en ny skærpet rygelov.
Med loven blev der indført totalforbud mod rygning på skoler, gymnasier, institutioner og en lang række øvrige uddannelses- og opholdssteder for børn og unge.
Samtidig blev det forbudt at ryge i enkeltmandskontorer, dog med mulighed for at give tilladelse til rygning i firmabiler, lastbiler, kraner og lignende, hvis de kun bemandes af en person ad gangen.
Stramningerne er blot de seneste i en længere række. Nu er det således forbudt at ryge i stort set alle offentlige indendørs rum og kontorer.
Andre lande er gået endnu videre. Ifølge Politiken har eksempelvis New Zealand en målsætning om at være røgfrit land i 2025, mens Finland ønsker at gøre landet røgfrit i 2040.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu