Sundhedsordførere kræver flere hospitalssenge

22. februar 2013 02:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sundhedsordførere kræver flere hospitalssenge
Billede mangler

»Det er helt oplagt, at der er brug for flere senge lige nu.«

 

Sådan siger Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix (Ø), til Morgenavisen Jyllands-Posten fredag om den overbelægning, landets sygehuse kæmper med i øjeblikket.

Og Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt (DF), er enig.

»Vi skal se, om der er nedlagt for mange senge. Overbelægningen bliver værre og værre. Det er grotesk og uacceptabelt, at syge mennesker skal ligge på gangene,« siger hun til avisen.

Samtidig appellerer de Konservatives sundhedsordfører, Benedikte Kiær (K), til en pause i nedlæggelsen af sengepladser på de medicinske afdelinger.

»Borgerne i vores område beskriver forholdene på Hillerød Sygehus som krigslignende tilstande. Det er forfærdeligt for både patienter og personale,« siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Men de Radikales sundhedsordfører, Camilla Hersom (R) vurderer, at overbelægningen er en konsekvens af en større omstillingsproces.

»Vi er ved at vende en supertanker, hvor den ældre medicinske patient i så vidt muligt omfang skal hjælpes derhjemme og på hospitalet, ligesom vi skal undgå genindlæggelser. Nedlæggelse af senge er et nødvendigt pres for, at ændringerne faktisk sker,« siger hun.

Sophie Hæstorp Andersen (S), sundhedsordfører for Socialdemokratiet, vil afvente en analyse af behovet for sengepladser, der ventes i marts, før hun tager stilling til et stop for nedlæggelser. Dog er hun ikke afvisende over for, at der er ting, man kan blive nødt til at drøfte, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Imens gør Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde (V), opmærksom på, at regeringspartierne før valget lovede, at det ville være slut med overbelægning.

»Tallene viser, at den nuværende regering har begået massivt løftebrud på dette område,« siger hun til avisen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu