ANNONCE

Sundhedsstyrelsen åbner vaccinebookingsystem

27. december 2020 10:29 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Systemet åbnes for alle, der bliver tilbudt vaccination.

Sundhedsstyrelsen åbner vaccinebookingsystem
Når systemet er åbent, kan man booke tid til en vaccine, når der er en klar. Genrefoto.

Efter nytår åbner Sundhedsstyrelsen et elektronisk bookingsystem så de, der bliver tilbudt at blive vaccineret mod coronavirus covid-19, selv kan vælge tidspunktet. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

– Når det er din tur til at få en vaccination, går du ind og booker tid på vacciner.dk. Den er styret centralt og åbner kun for personer, der har et af de cpr-numre, der nu tilbydes vaccination. Vaccination bliver foretaget på et af de regionale vaccinationscentre. Når du har fået din første vaccination, reserverer systemet plads til stik nummer to, som skal foretages 21-28 dage efter, siger direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, i pressemeddelelsen.

Første danskere vaccineret

Nyheden kommer samme dag, som de første vaccinationer mod covid-19 blev givet til beboere og personale på en række plejehjem spredt ud over Danmark; Kærbo i Ishøj, Blomstergården i Slagelse, Birkebo i Aalborg, Ankersgade i Aarhus og Ældrecenter Øst i Odense.

I løbet af dagens resterende timer bliver der vaccineret på flere danske plejehjem, ligesom personale på udvalgte afdelinger på sygehuse landet over også vaccineres.

– I dag passerer vi en vigtig milepæl i COVID-19-epidemien. Det er utroligt glædeligt, at vi i dag både kan vaccinere de første af vore mest udsatte, og noget af det frontpersonale, der passer på dem. Desværre var det kun en lille sending vi fik at starte med, men vi regner med at modtage flere leverancer allerede før Nytår, så vi kan udvide til flere i målgrupperne, siger Søren Brostrøm i pressemeddelelsen.

En historisk dag

Søren Brostrøm kalder dagen for historisk. Han siger, at han ikke selv havde regnet med, at danskere ville blive vaccineret mod covid-19 bare 10 måneder efter, at pandemien nåede Danmark.

– De seneste uger har vi arbejdet hårdt på tværs af sundhedsmyndigheder, regioner, kommuner og praktiserende læger for at få udrullet vaccinerne i dag. Det er en imponerende indsats. Tak til alle, siger Søren Brostrøm.

Ikke for alle

Da der i skrivende stund ikke er vaccinationer nok til hele landets befolkning, har man valgt at starte med at vaccinere de grupper, der har størst risiko for et alvorligt forløb med covid-19, eksempelvis ældre på plejehjem. I samme ombæring tager man sig også af personalet på plejehjem og altså visse ansatte i sundhedsvæsnet.

Flere vaccineres

I den kommende tid kommer der flere vaccinationer til Danmark, og som tiden går, vil flere og flere blive tilbudt en vaccine.

Når det sker, kan man altså benytte sig af det nye bookingsystem, der åbner efter nytår.

– Vi prioriterer forebyggelse af alvorlig sygdom og død højest og fordeler vaccinerne efter det princip, efterhånden som de kommer. Derfor må man ruste sig med lidt tålmodighed, hvis man ikke er en af de grupper, som først får tilbud om vaccination. Alle, som vaccinerne er godkendt til, skal nok få tilbuddet om vaccine på et tidspunkt, når der åbnes bredt op for det, siger Søren Brostrøm i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu