ANNONCE

Sundhedsstyrelsen: Epidemien er bøjet af

23. april 2020 10:29 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Ifølge den nyeste statusrapport fra Sundhedsstyrelsen viser tallene godt nyt.

Selv om coronavirus fortsat er en stor del af danskernes virkelighed, så kommer Sundhedsstyrelsen med gode nyheder.

I den seneste statusrapport ved indgangen til den ottende epidemiuge har et faldende smittetryk over de seneste tre uger bevirket, at epidemien er bøjet af.

Kontrol over epidemien

Når danskerne bevæger sig ind i den ottende epidemiuge, så er der fortsat kontrol over coronavirussen. Det kan blandt andet ses ved et faldende smittetryk de seneste tre uger.

Det er også det, der er basis for, at samfundet så småt kan begynde at genåbne.

At epidemien er bøjet af er det store grundlag for, hvorfor samfundet kan åbnes igen på en kontrolleret måde. Det indebærer blandt andet en fokus på at sikre, at genåbning af samfundet og omlægningen af sundhedsvæsenet foregår på en sikker og tryg måde.

Desuden er det også i denne tid, at fundamentet for en langsigtet sundhedsfaglig indsats under epidemien skal grundlægges.

En større bekymring

På trods af at tallene ser bedre ud, så oplever Sundhedstyrelsen at få flere henvendelser fra bekymrede borger i takt med at samfundet genåbner.

– Bekymring og frygt for smitte med Covid-19 har fyldt meget, og vi kan mærke, at det særligt fylder her under genåbningen. Uvisheden om, hvordan man sikrer sig selv og sine nære mod smitte fylder af gode grunde, men det er vigtigt, at bekymringen ikke tager overhånd, siger centerchef Helene Bilsted Probst i Sundhedsstyrelsen og peger på tidligere råd:

– Husker man god håndhygiejne, holder afstand og følger Sundhedsstyrelsens generelle råd, kan man langt hen ad vejen forebygge smitte, og det vil på den måde for de fleste være trygt at bevæge sig ud.

Pas på plejehjem

I den kommende tid vil Sundhedsstyrelsen fokusere på at kommunikere mere ud omkring den bekymring, som de har oplevet at mange danskere sidder med, nu hvor man igen må tage til frisør, kiropraktor og lignende. Det skal ske ved vidensbaseret rådgivning, men også ved at give gode råd, som kan bruges i hverdagen.

Desuden vil Sundhedsstyrelsen i den kommende tid holde et vågent øje med, at genåbningen fortsat foregår uden at udsætte de særligt udsatte for en endnu større risici.

Her bliver der blandt andet peget på, at Sundhedsstyrelsen vil intensivere sit arbejde med at forebygge smittespredningen på institutioner som plejehjem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu