ANNONCE

Sundhedsstyrelsen holder regioner i kort snor

7. januar 2012 00:04 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sundhedsstyrelsen holder regioner i kort snor
Billede mangler

Sundhedsstyrelsen vil nu have Danske Regioner til at stå skoleret hver måned.
Fra 1. februar skal regionerne således nu konkret fortælle styrelsen, hvorvidt de overholder reglerne om de maksimale ventetider.
Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.
Kravet fra styrelsen kommer ovenpå, at det er kommet frem, at patienter med kræft i bugspytkirtlen ofte venter mellem tre og fem uger på behandling.
“Det er en ledelsesmæssig opgave i regionerne at sikre, at der fra sygehusafdelingerne til regionsråd er opmærksomhed på reglerne om de maksimale ventetider,” lyder det fra Sundhedsstyrelsen.
Administrerende direktør i Sundhedsstyrelsen, Else Smith, er overbevist om, at den øgede overvågning med regionerne kan forkorte ventetiderne, fortæller hun til DR Nyheder:
“Meningen med tiltaget er, at loven bliver overholdt fra i dag. Det kan være, at der er en region, som af forskellige grunde – for eksempel sygdom eller kapacitet – ikke kan overholde tiderne. Men så siger bekendtgørelsen, at andre regioner eller eventuelt i udlandet skal spørges.”
Regionerne skal blandt andet fremover hver måned oplyse om konkrete patienter, hvor regionen har henvist patienten til behandling i en anden region, på privat sygehus eller i udlandet for at kunne leve op til ventetidsreglerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu