ANNONCE

Sundhedsstyrelsen kontakter landets rektorer

14. august 2020 14:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Danske unges forhold til alkohol vækker bekymring flere steder.

Sundhedsstyrelsen kontakter landets rektorer
Brevet er sendt til rektorer og direktører på landets ungdomsuddannelser. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

“Til rektor/direktør” står der i et brev, der i forbindelse med skolestart på landets gymnasiale uddannelser. Brevet er forfattet af Sundhedsstyrelsen, Danske Gymnasier og Danske Erhvervsskoler og -gymnasier og udsendt i håbet om, at man i år kan gøre noget positivt ved danske unges alkoholindtag.

Sundhedsstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at brevet blandt andet indeholder en opfordring til, at skolerne bidrager til at ændre unges alkoholkultur, og i brevet opfordres skolerne også til at signalere til elver og forældre, at den nuværende alkoholkultur blandt danske ikke er en, uddannelsesinstitutionerne ønsker at fremme.

Unge drikker mere

Brevet er sendt, efter at nye tal fra europæiske undersøgelse ESPAD viser, at flere og flere 15-16-årige danske unge drikker sig fulde.

”Rammerne omkring unge, og de signaler man som skole og forældre sender, har stor betydning for unges alkoholforbrug. Det er netop i overgangen fra grundskolen til ungdomsuddannelsen, at danske unges alkoholforbrug for alvor tager til, og de nye tal tyder på, at vi skal være særligt opmærksomme her,” siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Niels Sandø i pressemeddelelsen.

Sundhedsstyrelsen skriver, at alkohol kan gøre direkte skade på unges hjerne, der udvikler sig helt frem til 20-årsalderen. Det betyder, at unge kan få problemer med indlæringsevnen og hukommelsen, hvis de drikker meget.

Derudover er alkohol vanedannende, og Sundhedsstyrelsen skriver, at udvikling af afhængighed sker særligt hurtigt hos unge.

“Danske Gymnasier, Danske Erhvervsskoler-og Gymnasier og Sundhedsstyrelsen vil gerne opfordre til, at I arbejder for at skolens rammer byder alle unge indenfor i et inkluderende, socialt miljø, der understøtter god trivsel og et godt læringsmiljø, og hvor det ikke er alkohol der er i centrum for sociale aktiviteter,” står der i afslutningen på brevet, der er underskrevet Birgitte Vedersø, formand for danske gymnasier, Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler- og Gymnasier samt Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu