Sundhedsstyrelsen vil have bedre læger

27. april 2012 09:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sundhedsstyrelsen vil have bedre læger
Billede mangler

I går krævede Lægemiddelindustriforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Danske Patienter, at læger skal tvinges til at efteruddanne sig. I dag lover Sundhedsstyrelsen så at se nærmere på, om der er brug for strammere regler for lægernes efteruddannelse. Det skriver Politiken.
– Sundhedsstyrelsen er opmærksom på, at der er et stigende behov for løbende efteruddannelse af læger, og derfor er vi ved at forberede et arbejde med at se på lægernes kontinuerlige efteruddannelse generelt, siger styrelsens administrerende direktør Else Smith til avisen.
Som systemet er nu, bestemmer lægerne selv, om de vil efteruddanne sig, og det går især ud over kræftbehandlingen, hvor der løbende opstår nye behandlingsmuligheder.
Speciallæger har i dag ret til ti dages betalt efteruddannelse, mens de praktiserende læger kun får godtgørelse for fire. Lægerne arbejder dog på at få antallet af betalte efteruddannelsesdage hævet til otte.
Tal fra Lægeforeningen viser desuden, at de praktiserende læger i snit efteruddanner sig 11 dage om året – selv om det er for egen regning. De praktiserende lægers formand, Henrik Dibbern, mener derfor, at der bliver peget fingre uden grund.
– Det er uforståeligt og misvisende at hænge de praktiserende læger ud som en gruppe, der ikke efteruddanner sig, siger han til Politiken.
Selv om Else Smith ikke lægger skjul på, at der ifølge Sundhedsstyrelsen er behov for mere efteruddannelse, vil hun ikke komme nærmere ind på, hvordan reglerne skal være fremover.
Også ministeren for sundhed og forebyggelse, Astrid Krag (SF), gør sig umage for ikke at sige noget konkret. I en skriftlig kommentar til sagen lyder det:
– Med den innovative udvikling, vi til stadighed ser i sundhedssektoren, vil efteruddannelse og løbende kompetenceudvikling være en integreret del af dagligdagen. Det kan overordnet reguleres i overenskomster og aftaler, men vil i høj grad bero på en individuel vurdering.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu