ANNONCE

Stor ros til dansk etapevinder

18. september 2020 21:07 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Sejren i Paris-Nice i foråret var et vendepunkt for Søren Kragh Andersen, mener sportsdirektør Matt Winston.

Stor ros til dansk etapevinder
For anden gang under Tour de France røg Søren Kragh Andersen på podiet for at bliver hyldet, da han vandt 19. etape. Foto: Benoit Tessier/Reuters

Med sin anden etapesejr i Tour de France har Søren Kragh Andersen sat en fed streg under, at han er en af de helt store vindere i dette års udgave af verdens største cykelløb. For Sunweb-sportsdirektøren Matt Winston er danskerens bedrifter en bekræftelse af, at han har potentialet til at blande sig med sportens allerbedste.

Umiddelbart inden Touren sagde Winston, at Kragh med en sejr eller to mere kunne få den selvtillid, der ville gøre ham i stand til at køre med om sejrene i de største løb i sæsonen. Tre uger senere har danskeren altså vundet to gange i verdens største cykelløb.

– Jeg mente, at hans sejr i Paris-Nice i foråret kunne være et vendepunkt for ham. Man må sige, at han kører en fantastisk Tour. Han har arbejdet utrolig hårdt, og han lærer og får erfaringer hele tiden. Han ved, hvad han gør, og nu begynder vi at se resultatet af det, siger Matt Winston.

Den britiske sportsdirektør står i spidsen for et hold, der kom ind til Tour de France uden de store navne. Alligevel er Sunweb nu oppe på tre etapesejre, og holdet har været et af løbets mest iøjnefaldende.

– Vi arbejdede virkelig hårdt med hele holdet i coronapausen. Vi arbejdede på taktikken, og på hvordan vi arbejder sammen som et godt, solidt hold. Vi kom tæt på ved flere lejligheder i første uge. Selv om vi ikke vandt, gav det os selvtillid. Vi var lige på kanten. Da vi fik den første sejr, kom der bare hul på det, siger Matt Winston.

Holdkammerat bøjer sig

Søren Kragh Andersens anden etapesejr i Tour de France vækker også dyb respekt blandt hans holdkammerater på Sunweb. Deriblandt Casper Pedersen, som bøjer sig i støvet over landsmandens præstation fredag eftermiddag i Champagnole.

– Søren er bare sindssygt stærk. Så er det jo lidt nemmere at afslutte det, hvis man sidder i den rigtige gruppe, konstaterer Casper Pedersen.

Han mener, at Kragh med sine bedrifter i Tour de France er ved at træde op på sportens allerøverste hylde.

– Jeg tror, man kommer til at kunne mærke, at der er mere respekt for ham i de kommende cykelløb. Der er flere, der ved hvem Søren Kragh er. Han får lidt mere plads. Han er allerede en etableret rytter i World Tour-feltet, men med to etapesejre i Touren på et år så er man ved at være en stjerne, siger Casper Pedersen.

Han er del af et Sunweb-hold, der efter en uheldig start har udviklet sig til et af løbets allermest succesfulde. Det samme kan man sige om Søren Kragh Andersen, der ifølge holdkammeraten var i tvivl om sit eget niveau inden starten. Gradvist har han fået mere og mere tro på sine egne evner.

– I starten vidste han ikke rigtigt, hvor han stod. Men i de her tre uger har han jo bevist over for både sig selv og alle os andre, at han har niveauet, og at alt det arbejde, han har lavet derhjemme, har båret frugt. Han har fået mere selvtillid undervejs, men man har egentlig ikke kunnet mærke på ham, at han har vundet en etape i Tour de France. På den måde er han meget nede på jorden, siger Casper Pedersen.

Målløs Kragh

Hovedpersonen selv er helt på røven over, hvor genialt det udmøntede sig i fredagens etape. Den 26-årige cykelrytter fra fynske Strib angreb i det helt rette moment med 16 kilometer til målstregen og vandt 19. etape.

– Nogle ryttere vinder aldrig en etape. Nu har jeg vundet to i samme Tour. Jeg er klar over, at det er noget specielt. Det er mere, end jeg nogensinde drømte om, da jeg var en lille dreng, som kørte på sin cykel, siger Søren Kragh Andersen.

Med 16 kilometer tilbage kørte han væk fra en udbrydergruppe med stærke navne som Peter Sagan (Bora) og Sam Bennett (Quick-Step). Kort forinden havde italieneren Matteo Trentin (CCC) forgæves forsøgt at komme væk.

– Egentlig var det min opgave at følge efter sprinterne for holdets skyld. Jeg måtte omstille mig oppe i hovedet fra at hjælpe holdet til at søge min egen chance. Da jeg krydsede målstregen, var jeg først og fremmest overrasket. Nu er jeg glad, og nu skal jeg forsøge at nyde de sidste to dage af denne utrolige Tour de France. Dette er grunden til, at jeg kører på cykel. Det er utroligt, siger Søren Kragh Andersen.

Dobbelt vinder

Han fortæller, at selvtilliden fra den første etapesejr i Lyon i lørdags hjalp ham til at forsøge sig igen, da muligheden pludselig opstod.

– Jeg havde det hårdt, men jeg tænkte, at det havde de andre også. Det her giver mig endnu mere selvtillid. Men jeg skal fokusere på de rigtige ting. Det bliver udfordringen i resten af sæsonen, siger etapevinderen.

Han slår samtidig fast, at han trods storformen ikke fortryder, at han i sidste uge meldte VM-afbud for at koncentrere sig om de BinckBank Tour og klassikerne.

– Nej, VM-ruten er meget anderledes. I dag (fredag, red.) var der 2000 højdemeter. Til VM er der 5000. Det siger det hele, siger Søren Kragh Andersen.

Fakta

Søren Kragh Andersen

Her kan du lære Søren Kragh Andersen, den seneste etapevinder, bedre at kende:

* Navn: Søren Kragh Andersen.

* Fødselsdag: 10. august 1994 (26 år).

* Født: I Strib på Fyn.

* Nationalitet: Dansker.

* Hold: Sunweb (siden 2016).

* Tidligere hold: Team Trefor (2013-2015).

* Udvalgte meritter:

– To etapesejre i Tour de France (2020).

– Vinder af Paris-Tours (2018).

– Etapesejr i Schweiz Rundt (2018).

– Syv dage i ungdomstrøjen i Tour de France (2018).

Kilde: procyclingstats.com.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu