Super-målmand har lavet en feberredning 30 år efter sit karrierestop

17. april 2018 11:55 | Af: Jesper Werge, redaktion@newsbreak.dk

Selv om det er mere end 30 år siden, at han havde sin storhedsperiode, så kan man fortsat opleve Ole Qvist i en feberredning. Den forhenværende landsholdsmålmand holder i dag kort snor i køreskoleeleverne.

Da den karismatiske målmand Ole Qvist 19. juni 1984 reddede et fantastisk forsøg fra belgiske Erwin Vandenbergh, holdt han samtidig det danske landshold inde i EM-varmen.

Faktisk vil mange mene, at lige nøjagtig den redning – i en situation, hvor Danmark var bagud 1-2 mod Belgien – har været udslagsgivende for den udvikling, som landsholdet efterfølgende undergik.

Og selv om, at det efterhånden er 34 år siden, så kan man fortsat opleve Ole Qvist i en feberredning.

Det er i hvert tilfælde udlægningen fra en Jonas Schwartz, der har lagt en sjov lille historie op på Twitter.

Ole Qvist dumpede Jonas’ kone

Han har således haft sin hustru afsted til en teoriprøve, som hun åbenbart ikke har bestået.

Og da stemplet fra den køreprøvesagkyndige siger Ole Qvist, så har den åbenlyst fodboldkyndige Jonas Schwarts lagt to og to sammen.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Det tweet har Rigspolitiet fanget, som har lagt opslaget op på egen Twitterkonto.

Det kan du se her (artiklen fortsætter under opslaget):

Ole Qvist spillede fodbold i KB (Københavns Boldklub – sammen med B 1903 forløberen for FCK, red.), der var en af datidens helt store danske klubber sammen med blandt andre Vejle Boldklub og AGF.

Han var førsteholdsmålmand på det danske landshold under EM i Frankrig i 1984. Det var der, hvor det hele sluttede, da Preben Elkjær skød bolden langt over mål i straffesparkskonkurrencen.

Sideløbende med sin karriere inden for fodbold var Ole Qvist motorcykelbetjent og blev siden køreprøvesagkyndig.

Hvilket han altså fortsat ernærer sig ved.

Gigant-chance burde været omsat til mål

Den hændelse, som Jonas Schwartz hentyder til i sit tweet, handler om Danmarks kamp mod Belgien – en kamp, der som minimum skulle ende uafgjort, hvis “vi” skulle videre til semifinalen.

Danmark kom bagud 0-2, inden Frank Arnesen fik sat en træffer ind på straffespark lige inden pausen.

Efter pausen fik Erwin Vanderbergh en gigantisk chance, som burde være omsat i en udligning – men en fabelagtig redning af Ole Qvist holdt Danmark inde i kampen.

Siden fik Kenneth Brylle udlignet, inden Preben Elkjær med et soloridt over en halv banelængde i det 84. minut fik scoret til 3-2.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu