Super Tuesday: Mitt Romney snupper seks stater ud af ti

7. marts 2012 10:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Super Tuesday: Mitt Romney snupper seks stater ud af ti
Billede mangler

Super Tuesday er slut med en overordnet sejr til Mitt Romney.
 
Seks ud af ti stater er gået til den rige Massachusetts-guvernør, der senest har talt borgerne i Alaska til sin sejrsrække, skriver CNN.
 
Alaska er den sidst optalte stat på supertirsdag, og staten hvor den ultrakonservative og meget omstridte Sarah Palin tidligere var guvernør.
 
Den vigtigste sejr vandt Romney dog tidligere i dag, da han med et knebent flertal på 38 procent tog stemmerne i svingstaten Ohio.
 
Intet er dog afgjort endnu. Rick Santorum har taget tre stater i den traditionsrige supertirsdag, og Newt Gingrich én. Det betyder, at Santorum og Romney vil fortsætte kampen om den republikanske præsidentkandidattitel noget endnu.
 
USA-ekspert Michael Ehrenreich vurderer over for Newspaq, at spændingen om det amerikanske primærvalg dermed kan fortsætte helt til sommermånederne.
 
Romney har haft en svingende valgperiode, da mange anser ham for ikke at være konservativ nok. Det er da også manglen på de vigtige tea party-stemmer og stærkt konservative vælgere, der gør hans sejre mindre overbevisende.
 
Amerikanerne skal vælge deres præsident til november.
Kilde: CNN
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu