Superinvestoren Warren Buffett er skuffet

3. marts 2013 14:35 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Superinvestoren Warren Buffett er skuffet
Billede mangler

Investeringsselskabet Berkshire Hathaways årlige beretning til aktionærerne er altid årsag til stor interesse. Her fortæller stifteren Warren Buffett nemlig ofte åbenhjertigt om, hvordan han synes, året er gået. Dette års brev er netop blevet offentliggjort, og her lægger Buffett ikke fingrene imellem: Han er simpelthen skuffet.

 

Ifølge Wall Street Journal er superinvestoren ikke tilfreds med den værditilgang på 24,1 milliarder dollar (138 mia. kr.) som året bød på. Beløbet udgjorde en stigning i egenkapitalen på 14 procent, men det er ikke nok for Buffett.

»For den niende gang på 48 år, er Berkshires procentvise stigning i egenkapitalen mindre end [aktieindekset] S&Ps stigning,« skriver den 82-årige erhvervsmand i beretningen.

S&P 500-indekset steg 16 procent i 2012 og dermed mere end Berkshire Hathaways værdi. Men det er ikke det eneste, superinvestoren revser sig selv for i beretningen. Også sin egen handlekraft langer han ud efter.

Sagen er, at Warren Buffett i årevis har snuset rundt efter egnede slagtilbud af den store slags – men det uden at ramme plet.

»Jeg jagtede er par elefanter, men endte med at stå tomhændet tilbage,« lyder det fra superinvestoren.

For omtrent 14 dage siden skete det så alligevel. Buffett offentliggjorde et joint venture-bud på fødevarekæmpen Heinz, der alt i alt løber op i 28 milliarder dollar. Men det bud er foretaget i 2013 – og det er endnu ikke sikkert, at det buddet bliver endeligt accepteret.

Bliver handlen til noget, så har Warren Buffett med ét hug foretaget en investering, som vil nedbringe hans enorme beholdning af kontanter – selv om den langt fra vil eliminere den. Kontantbeholdningen er ifølge Wall Street Journal på knap 47 milliarder dollar som resultat af manglende opkøb de seneste år.

På trods af kontantbeholdningen skal aktionærerne nok ikke sætte næsen op efter udbyttebetaling fra Berkshire Hathaway. Buffett er og bliver tilhænger af at bruge overskydende kapital til opkøb af egne aktier, og det varsler han da også i beretningen, vil blive sagen i år, hvis kursen er attraktiv for begge parter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu