ANNONCE

Superliga: Medaljerne er fordelt

26. juli 2020 21:11 | Af: Ritzau Info

Så er der fordet guld, sølv og bronze i landets fornemste fodboldrække.

Superliga: Medaljerne er fordelt
FC Midtjylland tager guldet. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Søndagens tre Superligakampe er afgjort – det samme er, hvem der skal have hvilke medaljer om halsen.

FC Midtjylland vinder guld, FC København Sølv og AGF får bronze.

FC Midtjylland-Aab

FC Midtjylland havde dækket op til mesterskabsfest, men den fik et velspillende AaB-hold lagt en lille dæmper på.

Nordjyderne vandt med 2-1 på MCH Arena i sidste spillerunde af mesterskabsspillet, men FCM var som bekendt allerede sikret den samlede sejr i 3F Superligaen og kan efter kampen løfte pokalen som bevis herpå.

AaB spillede frit fra start og gik til pause foran med 2-0 efter en glimrende halvleg, hvor FCM slet ikke fik tingene til at fungere.

I anden halvleg sad FCM lidt mere på spillet, men værterne havde svært ved at finde offensive løsninger og tilspille sig de helt åbne målchancer.

En hurtig straffesparksreducering blev det til, men tættere på kom mestrene ikke.

FCK-FC Nordsjælland

FCK gik ind til sæsonens sidste ligakamp med et enkelt point ned til sølvrivalerne fra AGF. En sejr ville derfor gøre, at hovedstadsklubben ikke skulle bekymre sig om udfaldet af AGF’s kamp mod Brøndby.

Derfor kom Ståle Solbakkens tropper også hurtigt frem på banen i første halvleg. Allerede efter lidt over ti minutter brød jublen ud i Parken.

Et hjørnespark fra hjemmeholdets venstre back, Pierre Bengtsson, landede i hovedet på stærke Jonas Wind, som flot headede københavnerne i front.

Efter scoringen kom FCN bedre med i kampen og fremtvang et straffespark efter 34 minutter, da gæsternes Ibrahim Sadiq blev nedlagt i feltet.

Midtbanespiller Mikkel Rygaard udlignede sikkert til 1-1 fra pletten.

I anden halvleg var FCN dominerende og havde flere gange gode muligheder for at bringe sig i front.

FCK havde derimod svært ved at skabe chancer, når holdet endelig kom op på udeholdets banehalvdel.

Men som kampen nærmede sig sin afslutning, begyndte FCK at tage over igen. Efter 86 minutter startede Dame N’Doye så sølvfesten op et par minutter før tid.

Angriberen modtog bolden i feltet, tog et træk, bankede bolden i mål og hentede sølvmedaljerne til hovedstaden.

AGF-Brøndby

AGF formåede ikke at komme i nærheden af sølvmedaljerne, da holdet søndag på hjemmebane tabte 0-1 til Brøndby i sidste runde af Superligaens mesterskabsspil foran et feststemt Ceres Park.

Tredjepladsen betyder ydermere, at AGF stadig har chancen for europæisk fodbold, når holdet på onsdag tager imod OB i den europæiske playoffrunde om den sidste danske billet til Europa League.

Første halvleg foregik i aldeles højt tempo, og offensivt bølgede det frem og tilbage med mange store chancer til begge hold.

For Brøndby betød det både et skud på undersiden af overliggeren, et forsøg reddet på stregen og et langskud snert forbi AGF-målet.

AGF bød sig bedst til ved at teste Brøndby-keeper Marvin Schwäbe i flere omgange, men tyskeren var vågen og sørgede for 0-0 til pausen.

AGF kom fra anden halvlegs begyndelse buldrende, da holdet lagde et massivt pres på Brøndby.

Med godt 25 minutter tilbage brændte det for alvor på foran Brøndby-målet, men det gav også plads den anden vej, og det udnyttede holdet fra vestegnen.

Efter 72 minutter fandt Lasse Vigen nemlig unge Jesper Lindstrøm foran mål, og han sparkede let gæsterne i front.

Få minutter senere blev Brøndby reduceret til ti mand, da anfører Andreas Maxsø modtog sit andet gule kort.

AGF-presset fortsatte herefter, men et stolpeskud fra sydafrikanske Gift Links var det tætteste holdet kom på en udligning.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu