Superliga-træner har fået sparket: -Han var væk alligevel

26. november 2018 09:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

AaB ville ikke forlænge Morten Wieghorsts kontrakt, der stod til at udløbe i 2019, siger Allan Gaarde.

Superliga-træner har fået sparket: -Han var væk alligevel
AaB-træner Morten Wieghorst er færdig i AaB. Foto: Frank Cilius/Scanpix

AaB stopper samarbejdet med cheftræner Morten Wieghorst med øjeblikkelig virkning, oplyser fodboldklubben i en fondsbørsmeddelelse. Assistenttræner Jacob Friis vil i den resterende del af året overtage opgaven som cheftræner, hvilket indebærer tre superligakampe mod Esbjerg, AC Horsens og OB.

– AaB har straks igangsat arbejdet med at finde en afløser for Morten Wieghorst, oplyser klubben.

AaB er placeret på en sjetteplads i Superligaen med 22 point efter 17 spillerunder. Det har indtil nu været en sæson med mange op- og nedture. I de tre seneste ligakampe er det blevet til tre 1-1-resultater – senest i fredags ude mod Vejle. Siden 5-0-sejren 23. september ude over Hobro er det dog ikke lykkedes for AaB at vinde i Superligaen.

Det har resulteret i en kedelig stime på syv sejrsløse superligakampe, der tilsammen har bidraget med sølle fire point, og går man lidt længere tilbage i sæsonen ser det ikke meget bedre ud for den nordjyske klub. AaB har i de seneste 12 superligakampe blot vundet et enkelt opgør, og i alt har de 12 kampe resulteret i ti point.

Dømt ude alligevel

Den nordjyske klub var ikke interesseret i at forlænge kontrakten, og derfor valgte klubben mandag at fremskynde skilsmissen ved i stedet at udstede en fyreseddel til Wieghorst, siger AaB’s sportsdirektør, Allan Gaarde, i en pressemeddelelse.

– At stoppe samarbejdet med en cheftræner før kontraktudløb er en ærgerlig beslutning, men vi er med de seneste tre måneders udvikling nået frem til, at vi ikke ønskede at tilbyde en forlængelse. I næste fase har vi vurderet det mest hensigtsmæssigt at afbryde samarbejdet med det samme, siger Allan Gaarde.

Han lægger ikke skjul på, at det er de sportslige resultater og den manglende udvikling af AaB-holdet, der har ført til fyringen af Wieghorst under to år efter hans ansættelse.

– I alt har vi i 66 superligakampe i 2017 og 2018 scoret 67 mål og opnået 79 point, hvilket samlet set ikke er acceptabelt for vores klub – også selv om vi i sidste sæson med en femteplads opfyldte vores målsætning. Der har været for få kampe, hvor vi i alle 90 minutter har forløst vores potentiale, og der har været for få kampe i træk, hvor vi har udvist den fornødne stabilitet. Afskeden med vores cheftræner er absolut også et signal til vores spillere om, at vi skal forbedre os, da vi mener, at vores hold og trup er bedre end de seneste måneders præstationer og resultater viser, siger Allan Gaarde.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu