Superligaen er klar til VAR

13. juni 2019 17:59 | Af: Ritzau Fokus

Dansk Boldspil-Union og Divisionsforeningen har planer om at implementere VAR i Superligaen fra 2020/2021.

Superligaen er klar til VAR
VAR bliver for tiden brugt ved VM i kvindefodbold i Frankrig. Foto: Christian Hartmann/Reuters

Dommersystemet VAR (Video Assistant Referee) er på vej til at gøre sit indtog i dansk fodbold.

I en pressemeddelelse torsdag lyder det, Dansk Boldspil-Union (DBU), Divisionsforeningen og superligaklubberne planlægger at implementere VAR i landets bedste fodboldrække fra 2020/2021-sæsonen.

– VAR er kommet for at blive, så det er helt klart et spørgsmål om, hvornår vi hopper med på vognen. Vi mener, at tiden er den rigtige nu, også når vi kigger på de ligaer, vi normalt sammenligner os med, siger Kenneth Reeh, konstitueret administrerende direktør i DBU i pressemeddelelsen.

Besluttes om lidt

Den endelige beslutning om indførelse af VAR bliver taget på et bestyrelsesmøde i DBU i den kommende uge.

I Divisionsforeningen mener man, at VAR kan bidrage til, at kampafviklingen i Superligaen fortsat sker på et internationalt topniveau.

– Ved at give dommerne samme mulighed som tilskuere og tv-seere, der kan gense situationer, bliver der færre fejlkendelser til gavn for alle parter. Derfor har klubberne besluttet at anbefale implementering af VAR, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

DBU og Divisionsforeningen har i sinde at påbegynde uddannelsen af 12 til 14 VAR-dommere og samme antal assisterende VAR-dommere i efteråret 2019.

Træningen af de nye dommere kommer blandt andet til at foregå til kampe i Reserveligaen i den kommende sæson. Udgifterne i forbindelse med at indføre VAR vil blive fordelt mellem DBU og Divisionsforeningen, lyder det.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu