ANNONCE

Supermarked: Dette skal du stoppe med nu!

11. april 2020 18:10 | Af: Newsbreak.dk

Emil Breum er salgsleder i Kvickly i Odder, og han oplever alt for ofte, at mange tager sammen på handletur og glemmer at holde afstand.

Hold to meters afstand og begræns sociale aktiviteter uden for hjemmet. Den melding har nu lydt i godt en måned i hele Danmark, og mens østjyderne er gode til at holde afstand ude i naturen, så kniber det i supermarkedet.

Det synes i hvert fald Emil Breum, der til dagligt er salgsleder i Frugt og Grønt-afdelingen i Kvickly i Odder.

– Jeg ser mange gange om dagen, at der kommer hele familier eller to voksne sammen ind og handler, og der bliver ikke holdt afstand til os, der er på arbejde, siger Emil Breum til TV2 ØSTJYLLAND.

Han har derfor fattet et opslag på Facebook, hvor han beder til, at alle husker at holde god afstand og ikke tager hele familien med på de daglige indkøb.

– En lille bøn fra os butiksarbejdere: Vil I ikke godt huske kun at komme én person ned og handle i dag? Vi oplever gang på gang, at hele er familien afsted. I sætter os i større risiko for at blive smittet, lyder bønnen på Facebook.

Særligt slemt

Selvom flere butikker her i påskedagene har fået lov til at slække på lukkeloven og holde åbent på helligdage for at undgå, at folk samles i for store grupper i supermarkederne, så er det netop i løbet af de seneste dage, det ifølge Emil Breum har være særligt slemt.

– Her de sidste 3 arbejdsdage (onsdag, torsdag og lørdag, red.) har folk virkelig klumpet sammen og kun handlet om formiddagen. Der har næsten ikke været nogen om eftermiddagen eller aftenen. Og folk stopper op og snakker sammen som om, det var en helt normal dag, lyder det fra Emil Breum til TV2 ØSTJYLLAND.

Samtidig oplever han, at det halter med hygiejnen hos de handlende:

– Flere og flere spritter ikke deres hænder af, når de går ind i butikken, og de går hen og står op og ned af os, når vi går og fylder varer op, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Hold afstand

Derfor håber han på, at folk igen husker de gode råd om at holde afstand, begrænse indkøb og antallet af personer på shoppeturen.

– Vi, der arbejder i detail og mange andre erhverv her i krisen, er meget udsatte. Vi får ikke masker eller noget, som de gør på hospitalerne, og vi ved ikke, hvem der er smittet, så hjælp os lidt.

Tidligere har Rigspolitiet været ude med en opfordring til, at man ikke går i panik over, at nogle butikker har lukket i påskedagene.

– Der er altså flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik, sagde Anders Frandsen, der er kommunikationsdirektør i Rigspolitiet, i sidste uge.

– Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger og vis hensyn over for ældre og udsatte, når du drager ud for at fylde indkøbskurven, siger han.

Kilde: TV2 Østjylland

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu