Superregnskab fra Novo Nordisk

31. januar 2013 07:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Superregnskab fra Novo Nordisk
Billede mangler

Der er ikke mange spor af krise i det årsregnskab, som Novo Nordisk i dag har offentliggjort. Med et samlet salg på 78 mia. kr. og et driftsoverskud på knap 30 mia. kr. sætter man nye rekorder hos medicinalkoncernen. Men det skal ikke stoppe her. Resultaterne får topchef Lars Rebien Sørensen til at sætte nye langsigtede mål for forretningen, der skal vokse yderligere de kommende år, ikke mindst på bundlinjen. Det skal blandt andet ske med en overskudsgrad på 40 pct. – i dagens regnskab leverer man en overskudsgrad på 38 pct.

 

Samtidig benytter Novo Nordisks øverste ledelse dagen til at præcisere de mål, som man allerede har meldt ud for 2013. Også her handler det om større vækst, end tidligere lovet fra direktionens side. Hvor man får nøjedes med at love en “høj en-cifret vækst” i salg og resultat, så er man nu klar til at melde ud med forventninger om en salgsvækst på 8-11 pct. i lokal valuta, mens driftsoverskuddet ventes at vokse med 10 pct.

Lars Rebien Sørensen erklærer sig selv godt tilfreds med regnskabet for 2012:

“2012 var endnu et år med et stærkt resultat for Novo Nordisk med Victoza og de to moderne insuliner Novorapid og Levemir som de vigtigste drivkræfter for salgsvæksten. Vi er glade for, at Tresiba og Ryzodeg er blevet godkendt i vigtige markeder som Japan og EU og ser frem til at lancere Tresiba i flere markeder i 2013.”

De seneste år har været en lang forretningsmæssig succeshistorie for Novo Nordisk med direktør Lars Rebien Sørensen for bordenden i hovedkvarteret i Bagsværd. På fem år er aktiekursen steget 230 pct.

 

 

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu