ANNONCE

Sur smiley igen: Solgte for gamle varer

19. august 2019 13:55 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Dagligvarebutikken Fred Asia House i Fredericia har igen fået en sur smiley, fordi der er blevet solgt for gamle varer.

Fred Asia House har noget af en historik i forhold til fødevarekontroller. Indenfor meget få år har de svinget mellem at have sure og glade smileyer.

Nu er det igen gået den negative vej. Ved et besøg den 13. august har Fred Asia House fået en sur smiley.

Butikken indeholde flere varer, der havde overskredet ‘bedst før’-datoen.

For gamle varer

Det Fødevarestyrelsen slog hårdt ned på, da de besøgte butikken var, at der var flere varer, som havde overskredet ‘bedst før’-datoen.

Det gjaldt blandt andet en masse pakker krydderier af forskellige slags, mens det også omfattede Danpo Nuggets, gær, tørgær, revet mozzarella og Haribo Skipper Mix.

Nogle af krydderierne havde overskredet ‘bedst før’-datoen med seks måneder.

Fjernet det hele

En repræsentant fra Fred Asia House forklarer, at alle de pågældende ting, som Fødevarestyrelsen havde fundet, er blevet fjernet.

Hun angiver, at de har overset flere af varernes datoanmærkninger, mens at det også har skyldes sommerferien. Men de påtager sig skylden.

– Det er vores fejl, siger repræsentanten fra Fred Asia House til Newsbreak.dk.

Flere sure smileyer

Det er ikke første gang, at Fred Asia House får en sur smiley.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I marts 2018 kostede 178 fejl butikken en sur smiley og en bøde. Her blev fundet 178 varer, der ikke var mærket med dansksprogede mærkninger. Bøden lød på 7500 kroner.

Senest – i juni sidste år – fik de deres anden sure smiley i træk, fordi de ikke havde hængt kontrolrapporten med den sure smiley på, ordentlig op, så kunder kunne se den.

Ellers har stort set alle kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen i 2019 endt med en glad smiley, dog med nogle anmærkninger i marts, som var blevet rettet op ved besøget i maj.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu