ANNONCE

Sur smiley lå i postkassen

3. oktober 2020 20:55 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Fødevarestyrelsen er ude med riven - bøfbutik glemte lige kontrolrapporten.

Sur smiley lå i postkassen
Jensens-restauranten i Viborg skal måske tjekke postkassen lidt oftere. Arkivfoto (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

I knap en måned løj Jensens – tidligere Jensens Bøfhus – for kunderne i afdelingen i Viborg. Den sure smiley, som bøfkædens butik fik i begyndelsen af september, var nemlig ingen steder at se. Den lå i postkassen.

Normalt, når en restaurant får en sur smiley på sin kontrolrapport, er det meningen, at den skal hænges op med det vuns. Sådan var det bare ikke sket i bøfhuset i Viborg, der efter et besøg af Fødevarestyrelsen 19. august fik en vred smiley.

Af den seneste rapport – udarbejdet efter besøg den 16. september – fremgår det dog, at kontrolrapporten fra august, der blandt andet beskrev dybt kritisabelt rengøringsniveau, slet ikke var blevet hængt op. Dermed har kunderne ikke tydeligt kunnet orientere sig om virksomhedens overtrædelser, som det ellers er meningen.

Newsbreak.dk skrev i kølvandet på besøget i august, at Fødevarestyrelsen blandt andet fandt belægninger med krydderier flere steder, fedtede overflader på inventar i køkkenet og mørke belægninger omkring håndvasken i køkkenet – blandt andet under sæbedispenseren. Kædens direktør meddelte Newsbreak.dk via pressechef, at der ingen kommentarer var at hente.

De informationer har dog ikke været tilgængelige for kunder, der spontant er kigget forbi restauranten. Her hang i stedet en kontrolrapport dateret 16. januar med en glad smiley. Ifølge Fødevarestyrelsen forklarede restauranten sig med, at de også havde undret sig over ikke at have modtaget rapport fra besøget i august.

“Under tilsynet gik virksomheden ud i postkassen og fandt brev med kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen. Brevet er dateret den 27. august 2020”, skriver styrelsen i den nye rapport. Positivt er det dog, at der er kommet styr på rengøringen.

Her er der ikke en finger at udsætte. Den lille forglemmelse omkring skiltning med den sure smiley koster en bøde på 2000 kroner. Oveni de 15.000 for mangelfuld rengøring fra besøget inden da.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu