ANNONCE

Sur-smiley-regn: Direktør forlader Burger Schack

22. juli 2020 18:28 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Christoffer No forlader Burger Shack, efter at Fødevarekontrollen har fundet flere mangler hos burgerkæden.

Sur-smiley-regn: Direktør forlader Burger Schack
Direktøren for Burger Shack i Danmark er stoppet, efter at Fødevarekontrollen tidligere har opdaget store problemer hos burgerkæden. (Arkivfoto) Foto: Shannon Vanraes/Reuters

17. juli kunne Newsbreak.dk fortælle, at en meteorregn af sure smileyer havde ramt restaurantkæden Burger Schack.

Nu er direktør Christoffer No stoppet.

Det bekræfter burgerkæden over for Ekstra Bladet.

15 restauranter inklusiv hovedkontoret blev kontrolleret samme dag. Årsagen til den massive kontrol var en anmeldelse, sagde chef for Fødevarerejseholdet Michael Rosenmark dengang til Newsbreak.dk.

Han forklarer, at de modtog en anmeldelse fra en ansat, der oplyste, at der skulle være begået systematisk snyd med at tilbagedatere kød, som butikkerne havde fået fra leverandører.

Noget, der dog ikke blev fundet beviser på.

– Til gengæld fandt vi noget andet gennemgående, som var varmebehandlingen af kødet, der ifølge databladet fra leverandøren skulle gennemsteges. I butikkernes egen risikovurdering stod, at hele kødstykker måtte steges medium, men at hakket kød altid skulle gennemsteges. Alligevel blev der solgt bøffer af hakkekød, der kun var stegt medium, sagde Michael Rosenmark.

Det billede kunne den nu tidligere direktør ikke genkende.

Vi er lidt forundret over sagen. Fødevarestyrelsen har besøgt os for eksempel både i august og december 2019 i Kolding, hvor præcis spørgsmålet om stegetemperatur er blevet behandlet på samme måde med glad smiley og uden anmærkninger, lød det blandt andet i et skriftligt svar fra direktør for Burger Shack Christoffer No til Newsbreak.dk.

Lars Hviid afløser

Afløseren for Christoffer No er den erfarne branchemand Lars Hviid. Han er netop tiltrådt som administrerende direktør i selskabet, skriver lokalmediet Aarhus Update ifølge Ekstra Bladet.

Lars Hviid tiltræder med erfaring fra store selskaber som eksempelvis Salling Group og Danish Crown.

Til Aarhus Update fortæller Lars Hviid, at han kun har haft jobbet i få timer, og at han derfor først om nogle dage er parat til at kommentere kritikken fra Fødevarekontrollen.

Ud over dårlig behandling af fødevarer har Fødevarekontrollen kritiseret, at Burger Shacks udsagn om sig selv på en lang række punkter er misvisende.

Ifølge Burger Shack bliver kædens bøffer lavet om natten, så de er helt friske til næste dag. Det passer dog ikke.

Ekstra Bladet har før skrevet, at Fødevarekontrollen har fundet både frosne bøffer og bøffer, der havde ligget i op til seks dage.

I nogle tilfælde har kødet også været opbevaret for varmt.

Vildledende markedsføring

Burgerkæden har derudover ifølge Fødevarekontrollen markedsført sig med, at dens bøffer indeholder Wagyu-kød, der er kød af særligt høj kvalitet.

– Det er klart vildledende, når direktøren og en kok i en video står og blander en tredjedel af det dyre Wagyu-oksekød i kød til burgerbøffer, for faktum er, at der kun er én procent Wagyu i.

– Direktøren har i anden anledning oplyst os om, at indholdet af Wagyu er 7-15 procent, hvilket heller ikke er sandt, har chefen for Fødevarestyrelsens rejsehold, Michael Rosenmark, tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Burger Shack, der har mere end 15 restauranter landet over og flere på vej, har tidligere fået sure smileys fra myndighederne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu