ANNONCE

Susanne Bier får ros af verdensstjerner

15. januar 2021 06:05 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Hugh Grant og Nicole Kidman er imponerede over den danske instruktørs arbejde, fortæller de i videointerview

Susanne Bier får ros af verdensstjerner
Susanne Bier står bag The Undoing. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er store roser til den danske instruktør Susanne Bier fra verdensstjernerne Nicole Kidman og Hugh Grant efter deres samarbejde på HBO-serien “The Undoing”.

I et virtuelt interview, som the Hollywood Reporter har lagt op på Instagram, sidder de to stjerneskuespillere – bag hver deres respektive skærme – med David E. Kelley, som har skrevet og produceret miniserien, og Susanne Bier, der har instrueret den.

Serien kredser om, hvorvidt ægtemanden Jonathan, spillet af Hugh Grant, har begået et mord. Nicole Kidman, som spiller hans kone, kalder den grundlæggende tvivl for hele seriens hjerteslag.

Og hun er dybt fascineret af, at man som publikum både tror, at han har gjort det – og ønsker, at han ikke har – præcis ligesom hendes karakter, Grace.

– Det er David (E. Kelley, red.) og Susanne (Bier, red.), der får det til at fungere og væver det sammen, siger 53-årige Nicole Kidman og fortsætter:

– Du ønsker ikke at tro på det, selv om svaret er lige foran dig. Og det siger bare rigtig meget om mennesket. Det elsker jeg.

Hun fortæller, at hun kan genkende de modstridende følelser fra sig selv – hvor man har brug for at tro på noget, selv om det måske ikke er helt rigtigt.

Skulle bruge sig selv

Men det har ikke været helt ligetil at træde ind i rollen som ægtemanden i Susanne Bier-serien, fortæller en ærlig Hugh Grant.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så jo ældre jeg er blevet, jo mere har jeg oplevet, at jeg er komfortabel med at spille roller, der ligger langt væk fra Hugh Grant – jeg er mindre komfortabel, jo tættere de ligger på Hugh Grant, fortæller den 60-årige skuespiller i videointerviewet.

– Det gælder særligt i de senere år. Så det var en udfordring at komme tilbage til sådan noget som det her, hvor jeg virkelig skulle bruge mig selv – og også mig selv som far, fortæller den garvede skuespiller.

Det var medrivende

Alligevel var han ikke i tvivl om, at det var en udfordring, han var klar til at tage op. Det vidste han, da han sad med manuskriptet i hænderne og forsøgte at finde ud af, om hans karakter var skyldig i mord eller ej.

– Det var det store spørgsmål – jeg havde bare lyst til at vende den ene side efter den anden. Det var fuldstændig medrivende!, husker han.

– Det er sådan et sjældent talent, når man er i stand til at gøre det. Jeg falder i søvn, når jeg når til side seks af de fleste manuskripter. Men her sad jeg bare og savlede og tænkte: Giv mig det næste, giv mig det næste!.

60-årige Susanne Bier er også dybt imponeret af skuespillerne, som hun deler æren for det gode resultat med.

– Nicole og Hugh er geniale på den måde, at de formår at gennemføre en forsigtig dans, hvor man ønsker at få det opklaret på lykkelig vis, men dybt indeni lurer usikkerheden og en uroen, siger Susanne Bier om de to verdensstjerner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu