Suveræne Sharapova

22. januar 2013 17:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Suveræne Sharapova
Billede mangler

Maria Sharapova vandt den rent russiske kvartfinale og skrev sig ind i tennishistorien

 

Sharapova skulle kun bruge 66 minutter, så havde hun ekspederet sin landsmand og kvartfinale-modstander Ekaterina Makarova ud af Australian Open med sætcifrene 6-2, 6-2. I sig selv imponerende, men endnu mere beundringsværdigt bliver det, når man ser på, hvor få partier Sharapova foreløbigt har måttet afgive på vejen frem til semifinalen.

I 1991 afgav Monica Seles kun 12 partier frem til semifinalen i Australian Open. Efter sejren over Makarova har Sharapova afgivet i alt ni partier og dermed skrevet sig ind i historien som den mest suveræne spiller frem til semifinalerne i den australske Grand Slam. Seles vandt i øvrigt turneringen dengang, og Sharapova ligner også favoritten til at vinde i år.

Foreløbigt skal hun dog lige besejre kineseren Li Na i semifinalen, inden hun står over for vinderen af den anden semifinale, som står mellem Serena Williams og verdensrangslistens nummer et, Victoria Azarenka.

Kun brudt én gang

Sharapova har indtil nu holdt sig til klichéerne om ’en kamp ad gangen’, men hun er glad for, at hun har formået at holde fokus, selvom kampene indtil nu været temmeligt ensidige i hendes favør.

– Det er altid en af de sværeste ting, at holde fokus. Især når du kan mærke, at du gør de rigtige ting, og du har din modstander, hvor du vil have hende. Så skal bare følge op og fortsætte med at gøre det, sagde hun ifølge Reuters efter sejren over Makarova.

I kvartfinalen mod sin 24-årige landsmand oplevede Sharapova noget så uvant som at blive brudt i sin egen serv, der ellers har fungeret perfekt, Det skete, da hun i første sæt blev brudt i kampens fjerde parti. Men så slog hun voldsomt tilbage, som om hun ville straffe den opsætsige opkomling, og snuppede de næste fire partier og dermed sættet på kun 31 minutter.

Sharapova havde på forhånd respekt for Makarova.

– Hun har slået gode spillere i løbet af den sidste uge, og jeg ved, at hun er i stand til at spille rigtig godt og slå dybt i banen. Hun er også venstrehåndet, og det er altid lidt svært, men jeg synes, at jeg håndterede det ret godt og holdt fokus hele kampen.

Vil ikke testes

Hun forsøger helt bevidst at tvære sine modstandere ud i hver eneste kamp. De skal ikke have fornemmelsen af, at de har en chance mod hende.

– Jeg vil ikke give mine modstandere mulighed for at teste mig. Ville jeg gerne have dem til at teste mig? Ville jeg foretrække det? Absolut ikke, fastslog hun efter endnu en suveræn sejr.

Hvis Sharapova går hele vejen og vinder årets første Grand Slam, vil det være anden gang i karrieren, at hun starter året med en sejr i Australian Open. Verdensranglistens nummer to vandt også turneringen Down Under i 2008.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu