Svage forventninger fra FLSmidth

12. februar 2013 09:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Svage forventninger fra FLSmidth
Billede mangler

Omsætningen kommer til at stige en smule, men indtjeningen bliver knap så god. Sådan lyder meldingen for 2013 fra FLSmidth & Co. A/S

 

Det fremgår af det netop offentliggjorte årsregnskab for 2012. Regnskabet er det sidste for administrerende direktør Jørgen Huno Rasmussen, da han forlader koncernen til sommer.

FLSmidth skriver i årsregnskabet, at selskabet i år 2013 forventer en koncernomsætning på mellem 27 og 30 mia. kroner og en EBITA-margin på 8 pct. og ti pct.for de fortsættende aktiviteter.

Forventningerne til i år skal holdes op mod, at omsætningen sidste år kom op på 24,8 mia. kr. Analytikerne havde regnet med en omsætning på 25 mia. kr.

Resultatet før af- og nedskrivning af immaterielle aktiver, EBITA, steg med syv pct. til 2,5 mia. kr. Det svarer til en margin på 10,1 pct., hvilket er et mindre dyk i forhold til året før.

Når det handler om indtjeningen, tror FLSmidth på, at en bund bliver nået i år.

»Vi forventer, at EBITA-marginen vil nå et lavpunkt i 2013 – især inden for Cement og Mineral Processing, hvor eksekveringstiden typisk er op til 2-3 år,« er Jørgen Huno Rasmussen citeret for at sige i regnskabet.

»Forklaringen er ganske enkelt, at vi nu skal til at effektuere de ordrer, som blev opnået med lave fortjenester i årene under den globale finanskrise. Heldigvis er markedssituationen blevet bedre siden da, og vi forventer derfor stigende marginer igen i 2014,« hedder det videre fra Jørgen Huno Rasmussen.I regnskabet påpeger FLSmidth samtidig, at i år vil bestyrelsen og direktionen overvejende fokusere på konsolidering og integration samt realisering af de forventede synergier i relation til opkøb og eksekvering af strategien.

FLS-aktien stiger en smule ved børsåbningen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu