ANNONCE

Svend Lings igen sigtet for at bistå ved selvmord

6. august 2020 10:20 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

I 2019 blev han idømt 60 dages betinget fængsel.

Svend Lings igen sigtet for at bistå ved selvmord
Svend Lings blev i september dømt til 60 dages betinget fængsel. Nu er han sigtet for at bistå ved selvmord. Foto: Asger Ladefoged.

Den pensionerede læge Svend Lings er igen blevet sigtet for at assistere ved selvmord, oplyser han til Ritzau.

I januar 2019 blev han i landsretten idømt 60 dages betinget fængsel for medvirken til to selvmord og et selvmordsforsøg.

Det var en skærpelse af byrettens dom på 40 dages betinget fængsel.

Svend Lings fortæller, at han er blevet offer for en lokkedue.

En person ved navn “Katrine” har skrevet til ham, at en 87-årig mand i hendes familie er uhelbredeligt syg med kræft og plaget af smerter. Hun vil derfor have ham til at sende en liste over medicin, som kan bruges til selvmord.

– Jeg svarede med følgende: “Hej Katrine. Vejledningen vedhæftes. Venlig Hilsen Svend Lings”, skriver Svend Lings til Ritzau.

Men henvendelsen var en fælde. Efterfølgende er han nemlig blevet kontaktet af politiet, som har rejst sigtelse mod ham

– I går fik jeg besøg af to flinke kriminalbetjente, der fortalte, at historien var opspind, men at “Katrine” havde anmeldt mig til Midtjyllands Politi, som nu har rejst sigtelse for overtrædelse af straffeloven, fortæller Svend Lings.

Arbejder for lovliggørelse

Newsbreak.dk talte med Svend Lings, da han var blevet sigtet i sagen fra 2019.

– Vores formål er ikke at udføre aktiv dødshjælp, det er at arbejde for lovliggørelse. At vi undervejs er stødt på patienter, der har det så elendigt, at vi er moralsk forpligtede til at hjælpe dem, det er en bivirkning, sagde han dengang til Newsbreak.dk.

Anmeldt

Sagen fra 2019 mod Svend Lings begyndte, da han stod frem i Radio24syv i 2017 og fortalte, at han rådgav terminalt syge mennesker, der ønskede at dø.

Det medførte, at Styrelsen for Patientsikkerhed indgav en anmeldelse til Fyns Politi.

Fakta

Søg hjælp

2254 mænd og 792 kvinder valgte i årene fra og med 2010 til og med 2014 at tage deres eget liv. Det er godt 600 selvmord om året.

Livslinien fører hvert år mere end 14.000 samtaler med pårørende til folk, der overvejer at tage deres eget liv – folk, der overvejer at tage deres eget liv og folk, der er i færd med at gennemføre et selvmordsforsøg.

Du har mange muligheder for at få hjælp, hvis du overvejer at tage dit eget liv. Du kan ringe til Livslinien på 70 201 201 – din egen læge og mange, mange andre. Se eventuelt Livsliniens oversigt over rådgivningstilbud.

Er du pårørende til en, der har begået selvmord, findes der også foreningen Efterladte.dk.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu