Svensk billede af palæstinensiske børnelig er årets pressefoto

15. februar 2013 13:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Svensk billede af palæstinensiske børnelig er årets pressefoto
Billede mangler

Billedet af en gruppe voksne mænd, der bærer to døde børn gennem en lille gade i Gaza, er blevet kåret til årets pressefoto i 2012.

 

Det er svenske Paul Hansen fra avisen Dagens Nyheter, som har taget billedet, og World Press Photo-jurymedlem Mayu Mohanna fra Peru begrunder kåringen således:

»Styrken i billedet ligger i den måde, det viser kontrasten mellem vreden og sorgen hos de voksne og uskyldigheden hos børnene. Det er et billede, jeg ikke vil glemme.«

De palæstinensiske mænd på billedet bærer på toårige Suhaib Hijazi og hendes treårige bror Muhammad, som blev dræbt i deres hjem i Gaza under et israelsk missilangreb.

Optoget er på vej til en begravelsesceremoni i en moske, og i baggrunden kan man se de to børns far ligge død på en båre. Billedet blev taget 20. november 2012.

World Press Photo har også hædret danske fotografer ved prisuddelingen, som har modtaget 103.481 billeder fra 5.666 fotografer fra 124 lande.

Fotograf Jan Grarup vandt i kategorien »sports feature« for sine billeder af somaliske kvinder, der spiller basketball i den krigshærgede hovedstad, Mogadishu.

Berlingskes Søren Bidstrup og Politikens Jacob Ehrbahn opnåede henholdsvis en anden- og en tredjeplads i dagligdags-kategorien. Søren Bidstrups billede fra en privat ferie en tidlig morgen i et sommerhus viser en gabende mor på toilettet, mens et barn i ble rumsterer omkring ved siden af. Jacob Ehrbahn har fotograferet den 65-årige John McLean, som beder inden sit måltid i et amerikansk hjemløsekøkken.

Fotojournalist Marie Hald opnåede ligeledes en andenplads for sit portræt af Bonnie Cleo Andersen, der har arbejdet som prostitueret, siden hun var 18.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu