Svensk byggekæmpe tjener godt i Danmark

30. januar 2013 13:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Svensk byggekæmpe tjener godt i Danmark
Billede mangler

Den svenskejede entreprenør og byggeudvikler NCC formåede at øge såvel indtjening som omsætning i i Danmark i 2012.

 

Omsætningen steg næsten en femtedel til 5,7 mia. kr. – selv om bygge- og anlægssektoren under ét døjer med den laveste aktivitet i næsten 30 år.

Samtidig var der godt styr på projekterne, og driftsresultatet (EBIT) blev mere end tredoblet til godt og vel en kvart milliard kroner. Dermed blev driftsmarginalen forøget til 4,4 fra 1,5 procent af salget.

Et af de få minusser ved regnskabet er, at der kom færre ordrer ind i løbet af året – og ved nytår udgjorde ordrebogen 3,1 mia. kr. eller knap syv procent mindre end ved indgangen til året.

“Vi oplever stadig, at markedet giver god grund til at tro på fremtiden, uden at vi af den grund forventer en markant udvikling i 2013. Beslutningsprocesserne er fortsat meget lange, men vi oplever, at vi har en god dialog med de kunder, der er i markedet,” siger Klaus Kaae fra det største danske NCC-selskab, NCC Construction Denmark.

Det største hjemlige byggeselskab, MT Højgaard, har derimod store problemer med sin indtjening og forhøjede i sidste uge skønnet for sit 2012-underskud og varslede noget lavere omsætning i 2013.

NCC i Danmark indgår i den svenske, børsnoterede byggegigant, som på årsbasis omsætter for næsten 50 milliarder danske kroner og har aktiviteter i Norden, Tyskland, Baltikum og Rusland.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu