Svensk journalist forsvundet: Politiet sigter Peter Madsen for drab

11. august 2017 18:08 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet søger nu vidner i sagen.

Ubåds- og raketbyggeren Peter Madsen, er fredag blevet sigtet for drab. Det oplyser Københavns Politi. Newsbreak.dk har været i kontakt med politiet, der henviser til en pressemeddelelse, der blev udsendt fredag aften.

Sagen drejer sig om en kvindelig svensk journalist, der blev meldt savnet natten til fredag. Peter Madsen har tidligere oplyst, at journalisten blev sat af i København torsdag aften. Den forklaring fastholder han overfor politiet, ifølge pressemeddelelsen.

“Han nægter drab og har forklaret, at han satte kvinden i land i går aftes ved spidsen af Refshaleøen, nær restaurationen ”Halvandet” omkring kl. 22.30,” skriver Københavns Politi.

Københavns politi modtog natten til fredag, klokken 03.39, henvendelse fra Joint Rescue Coordination Centre (JRDCC) vedrørende en mulig søulykke. En anmelder havde kontaktet JRCC og oplyst, at den hjemmebyggede ubåd Nautilus ikke var returneret fra en prøvesejlads.

Ubåd fundet fredag formiddag

Ubåden sejlede angiveligt ud fra Refshaleøen torsdag aften ved 19-tiden. Ombord var Peter Madsen og den kvindelige, svenske journalist.

Ifølge politiet blev ubåden set igen 10.30 ved Drogden Fyr i Køge Bugt. Herefter blev der etableret radiokontakt til båden, hvor det blev meddelt, at Peter Madsen ville sætte kurs mod havn. Omkring 11.00 sank båden pludselig, og Peter Madsen blev efterfølgende reddet op på en privat motorbåd.

Herfra blev han sejlet i land.

Fastholder uskyld

Peter Madsen er efterfølgende blevet anholdt og sigtet for drab. Han nægter som sagt, og af den årsag leder politiet nu efter vidner, der kan be- eller afkræfte hændelsesforløbet.

-Vi vil gerne i kontakt med vidner, der enten har set ubåden med de to personer forlade havnen omkring kl. 19.00 eller som har observeret ubåden og besætning komme nær spidsen af Refshaleøen omkring kl. 22.30. Derudover vil vi gerne tale med eventuelle vidner, der kan have set den svenske kvinde efter kl. 22.30 torsdag aften. Af hensyn til sagens videre efterforskning har vi indtil videre ikke yderligere at tilføje. Vi vil udsende en ny pressemeddelelse, når det har været muligt at komme ind i ubåden, eller når der foreligger andre væsentlige nye oplysninger i sagen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i pressemeddelelsen. Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jens Møller Jensen.

Båden ligger på nuværende tidspunkt på syv meter vand. Det har ikke været muligt at få adgang til den, da den enten skal bjærges og hentes i havn eller stabiliseres. Ifølge politiet vil dette arbejde ske i løbet af lørdag.

Kvinden har følgende signalement: 

– 160 centimeter høj
– 56 kilo
– 30 år gammel
– Spinkel af bygning
– Rødbrunt hår
– Grønne øjne
– Iført orange bluse med lange ærmer, sort/hvid-blomstret nederdel, nylonstrømper og hvide tennissko

Har man oplysninger i sagen, bedes man kontakte Københavns Politi på 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu