Svenske islamister drager i krig

15. april 2013 13:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Svenske islamister drager i krig
Billede mangler

SVERIGE: Det vækker bekymring hos det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, at cirka 30 islamister i løbet af de seneste 18 måneder har taget turen fra Sverige til Syrien for at deltage i kamphandlinger eller for at blive trænet til kamp. Det skriver nyhedsbureauet TT ifølge SVT.

 

»Et tal på 30 er mange på kort tid. Og i det globale al-Qaeda-ideologiske perspektiv er mål i Sverige blevet udpeget som legitime i de seneste år. Vi har grund til at være urolige,« siger Jonathan Peste, der er Säpos chefanalytiker.

Frygten er, at islamisterne, der nu er rejst til Syrien, bliver forbilleder, når de vender retur til Sverige.

Säpo har ikke tidligere ønsket at oplyse, hvor mange islamister der er rejst fra Sverige til Syrien, men mandag blev tallet offentliggjort i en ny rapport.

»Tallet, vi opgiver i rapporten, er lavt. Det drejer sig om dem, som vi er helt sikre på. Vi har informationer om flere, men det undersøger vi nærmere,« siger Jonathan Pesto.

Ifølge det svenske sikkerhedspoliti befinder i omegnen af 200 ekstremistiske islamister sig i Sverige.

Herhjemme vurderede Politiets Efterretningstjeneste (PET) i slutningen af marts, at mindst 45 personer siden sommeren 2012 er rejst fra Danmark til Syrien i kampen mod præsident Bashar al-Assads styre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu