Svenske politikere får sparket efter nazi-kontakter

18. marts 2013 20:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Svenske politikere får sparket efter nazi-kontakter
Billede mangler

SVERIGE: Det svenske parti Sverigedemokraterna har mandag ekskluderet 12 partimedlemmer, heriblandt den fremtrædende politiker Patrik Ehn, skriver flere svenske medier.

 

Eksklusionen skyldes ifølge svd.se en lidt for tæt kontakt til en række ekstremistiske partier, heriblandt det nynazistiske parti NPD i Tyskland.

»En af de tungestvejende årsager er, at han (Patrik Ehn, red.) fortsat havde kontakt med ekstremistiske partier som NPD i Tyskland. Der er også andre tvivlsomme ting, som giver os mulighed for at sætte spørgsmålstegn ved troværdigheden,« siger Sverigedemokraternas partisekretær, Björn Söder, om eksklusionen.

Et enigt partiudvalg mener desuden, at Patrik Ehn har »ideologisk afvigende« holdninger, han har tidligere været medlem af det nazistiske parti Nordic National Party, skriver Expressen.se, som også nævner, at den kontroversielle politiker har linket til en antisemitisk blog på internettet. Desuden skulle han have hyldet en bog udgivet af et antisemitisk forlag.

Selv stiller Patrik Ehn sig uforstående over for beskyldningen om, at han skulle have haft kontakt med de tyske nynazister, og han betegner eksklusionen som »uklog«.

»Jeg er overrasket over, at partiet tog en så uklog og ubegrundet beslutning. Mange af de anklager, som rejses mod mig, er ubegrundede, og det ved partisekretæren også godt,« siger han ifølge svd.se til det svenske nyhedsbureau TT.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu