ANNONCE

På vej i brummen: Kørte 250 km/t i luksus-Mercedes

25. februar 2021 16:18 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

En 20-årig svensk mand risikerer fængselstraf, efter han kørte med alt for høj fart gennem Øresundstunnellen

På vej i brummen: Kørte 250 km/t i luksus-Mercedes
Det var i en Mercedes AMG den unge svensker ræsede afsted i. Arkivfoto: Ritzau Scanpix.

Speederen var helt nede at gnave i bilmåtten, da en 20-årig svensk mand blev stoppet af Københavns Politi i november sidste år – i en luksus-Mercedes, en Mercedes AMG.

Nu er han blevet tiltalt og risikerer både at skulle i fængsel og miste kørekortet ubetinget.

Svenskeren fik speedometeret op på svimlende 250 km/t på en strækning, hvor man kun må køre 90 km/t. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Skærper loven

Der er allerede nu politisk fokus på, at vanvidsbilister skal straffes hårdere end de gør i dag, og fra 1. marts 2021 træder nye skærpelser i kraft.

I dag risikerer en vanvidsbilist fængsel i mellem 16 og 18 måneder, hvis bilisten bliver dømt for uagtsomt manddrab.

Fra 1. marts risikerer en billist i en lignende sag op mod tre år og ni måneders fængsel, og straffen kommer ikke under tre års fængsel.

Tiltaget glæder særligt Britta Buhl, som i 2019 mistede sin søn, den 35-årige politibetjent Magnus Buhl, da han blev ramt af en vanvidsbilist på Langebro i København.

– Det er bare SÅ fint. Jeg har lige set en dokumentarudsendelse fra det såkaldte dødskryds i Aarhus. Her fik drabsmanden en måneds fængsel og et års frakendelse af kørekortet. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Det er at pisse de efterladte ned ad ryggen. Det er som at signalere, at vores børns liv intet er værd, har Britta Buhl tidligere fortalt Newsbreak.dk.

Den 20-årige svensker bliver formentlig ikke dømt efter den nye lovgivning, da hans lovovertrædelse er sket før den nye lov er trådt i kraft.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu