ANNONCE

Svigt og overgreb lukker kostskole

24. oktober 2020 09:20 | Af: Newsbreak.dk

Bestyrelsen melder nu ud, at de lukker kostskolen Havregården i Gilleleje.

Svigt og overgreb lukker kostskole
DR har afsløret overgreb og svigt på Havregården. Nu lukker den. Arkivfoto: Colourbox.

Citathistorie: DR P1

Efter flere alvorlige svigt og overgreb på Havregårdens Kostskole vælger skolens bestyrelse nu at lukke skolen.

– Bestyrelsen har truffet den beslutning, at Havregården skal lukke. Vi tror ikke på, at vi kan få genoprettet den tillid, der er brug for, for at Havregården kan fungere som et trygt sted, siger Jonas Fedder Witt, bestyrelsesformand på kostskolen.

Beslutningen sker, fordi bestyrelsen ikke tror, at det er realistisk at imødekomme Socialtilsynets krav til skolen.

– Vi må erkende, at vi ikke kan levere den plan, Socialtilsynet gerne vil have. Socialtilsynet snakker om, der skal et mirakel til. Den opgave tror vi ikke, vi kan svare på, siger Jonas Fedder Witt.

Lukningen kommer efter P1 Dokumentar i denne uge kunne afsløre, hvordan der i flere år har været seksuelle overgreb blandt børn, vold og selvmordsforsøg.

Samtidig har Socialtilsyn Hovedstaden i 2019 og 2020 kritiseret skolens ledelse for at tilbageholde viden om seksuelle overgreb, optag af for svage børn og brug af ulovlige magtanvendelser.

Kort efter historierne blev publiceret, blev skolens nu fyrede forstander politianmeldt af skolens bestyrelse.

Børn hjælpes videre

Lukningen betyder, at de sårbare børn og unge nu skal hjælpes videre i deres liv, fortæller Jonas Fedder Witt.

– Der bliver taget hensyn til, at de her børn skal finde et andet sted at være. Det er ikke noget, der skal ske hen over natten, siger han og fortsætter:

– Vores umiddelbare vurdering er, at når vi når juleferien, vil der ikke længere være børn på Havregården. Vi håber på, vi kan bruge de næste to måneder på at finde en god og tryg overgang.

Erkender fejl

DR har været i kontakt med Havregårdens nu fyrede forstander, Morten Ulrik Jørgensen, i sagen.

Han understreger, at han overordnet er tilfreds med sit arbejde på skolen. Han erkender dog, at der er blevet begået fejl:

– Jeg mener, at Havregården har været og er et rigtigt godt sted. Selvfølgelig laver vi fejl, og selvfølgelig har jeg også lavet fejl. Som sagt hører du mig ikke på nogen måde, at ikke at ville undskylde eller beklage, hvis jeg har gået over nogle grænser, siger Morten Ulrik Jørgensen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu