Svindel-afpresning: Hackere kigger med i soveværelset hos almindelige borgere

19. juli 2018 22:54 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Svindlen spreder sig nu til flere dele af landet.

Svindel-afpresning: Hackere kigger med i soveværelset hos almindelige borgere
Nu advarer endnu en politikreds mod svindlere, der forsøger at presse penge af godtroende borgere. Foto: Scanpix.

Flere steder i landet modtager politiet nu anmeldelser om, at hackere kontakter helt almindelige borgere og truer dem med at offentliggøre billeder og film med noget intimt – og intimiderende indhold.

Onsdag kunne Newsbreak.dk fortælle om, hvordan borgere i den politikreds havde modtaget beskrevne mails. Nu melder Fyns Politi sig under fanerne – også her har man nemlig modtaget lignende anmeldelser.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Flere anmeldelser

Fyns Politi har modtaget 25-30 anmeldelser fra borgere, der har modtaget disse afpresningsmails.

Ifølge Fyns Politi bliver borgerne truet med at få vist optagelserne på en pornoside.

“Afsenderen truer herefter med at dele videoen med borgerens kontaktpersoner, medmindre borgeren indbetaler omkring 3000 US-dollars (cirka 19.300 kroner. red.) i Bitcoins”, skriver politiet.

I nogle tilfælde påstår afsenderne også, at de har password til en konto, borgeren har et sted på nettet. Nogle anmeldere siger, at passwordet er korrekt, mens andre fortæller, at de har skiftet passwordet for længe siden, og det tyder altså på, at afsenderne har fundet passwordet på en gammel liste med lækkede passwords.

Samme strategi

Fyns Politi vælger nu at følge samme strategi som kollegerne i Nordsjælland, nemlig bare at slette mailen, hvis man altså ikke mistænker, at der kan være tale om, at billeder med videre kan være endt i uvedkommendes hænder

“Hvis en borger har mistanke om, at afsender kan have en sådan video, så vejledes borgeren om, at hun/han på ingen måde skal efterkomme kravet, men derimod kontakte politiet”, oplyser Fyns Politi.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu