ANNONCE

Svindel: Politiet advarer mod biografbilletter

16. juni 2020 19:03 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Svindlere sidder med fråde om munden og prøver at lokke kontooplysninger ud af de danske biografgængere.

Efter måneder uden muligheder for at sætte sig i en biografsal, så har mange danskere nok haft en ekstra trang til at finde et bæger popcorn og en kold sodavand i en af landets mange biografer.

Men nu advarer det danske politi mod svindlere, der forsøger at snyde de biografhungrende filmentusiaster. Rigspolitiet har nemlig på Twitter måtte udsende en melding om, at der netop nu florerer e-mails, der lokker med billige biografbilletter i forbindelse med, at landets biografsale igen står til rådighed for filmnørder og børnefamilier.

– Borgere oplever lige nu at modtage svindelmails, der lokker med billige biografbilletter ifm. genåbningen. I mailen opfordres man til at dele sine kreditkortoplysninger, skriver Rigspolitiet på Twitter og fortsætter.

– Del aldrig dine personlige oplysninger med personer, du ikke kender.

Politiet rådgiver danskere

Hvis du tror, at du har begået en fejl, som kan have givet utilsigtet adgang til dine konti eller du har givet personfølsomme oplysninger væk, så har det danske politiet lavet en liste over ting, som du selv kan gøre for at sikre dig.

Et af de mest gængse og kendte er, at man skal lave et password, der er langt og komplekst – og gerne med både små og store tegn, men der er faktisk en lang række råd, som politiet giver, der kan gøre din hverdag på internettet mere sikkert.

Tilbage i April kunne Newsbreak.dk berette, at antallet svindelsager i danskernes netbank havde nået helt nye og dystre rekordhøjder. Næsten 52 millioner kroner hentede it-kriminelle ud af danskernes netbanker sidste år, viste de nye tal fra bankernes brancheorganisation Finans Danmark. Bankerne kunne sidste år notere 1.500 tilfælde af netbanksvindel mod knap 1.000 sager i 2018, hvor det ’kun’ lykkedes de kriminelle at stjæle omkring 14 millioner kroner fra danskernes netbanker.

Rådene til at handle sikkert på nettet kan du finde i galleriet over artiklen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu