ANNONCE

Svindel-sms: Slet den her med det samme

11. juni 2019 20:15 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Der er endnu en svindel-sms i omløb. Slet den med det samme - og klik ikke på den.

Svindlere forsøger igen og igen med svindelbeskeder – både som sms (smishing) og via mail (phishing).

I dag advares endnu engang. Du kan se svindelbeskeden i galleriet over artiklen. Her kan du også se andre eksempler på svindelforsøg.

Det er denne gang Syd- og Sønderjyllands Politi, der advarer mod sms’en, hvor svindlerne altså forsøger at få dig til at klikke på et link.

“Du kommer ikke til at modtage penge, men ubudne gæster, der vil aflure dine pinkoder m.m. Har du penge til gode hos myndigheder, vil du typisk få det at vide via e-boks, i sjældne tilfælde mail”, skriver politikredsen på Twitter.

Det er kun få dage siden, hvor der var en svindelbesked i omløb, der påstod at være afsendt fra Coop – også den var falsk.

Den kan du også se over artiklen.

Det skal du gøre

Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert og blandt andet teknisk rådgiver for både Interpol og Europol mener, at svindlerne leder efter virksomheder, som danskerne i høj grad har tillid til.

– Svindlere forsøger at udnytte brands, vi som forbrugere har tillid til. I Danmark handler vi meget på nettet, og modtager vi eksempelvis en mail fra “Netflix” på korrekt dansk, hvor firmaet oplyser, at vi skal opdatere betalingskortoplysninger, så ved svindlerne, at nogle gør det, har han tidligere fortalt til Newsbreak.

Det bedste, du som forbruger kan gøre, er at slette e-mailen og ikke klikke på linket. Lad blot mailen forblive uåbnet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu