E-mærket advarer: Du skal IKKE købe julegaver her

7. december 2016 20:02 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Du risikerer at blive snydt og gå glip af julegave såvel som dine egne oplysninger, hvis du handler på disse sider.

E-mærket modtager hver dag anmeldelser om svindelsider, der udadtil ligner ærlige webbutikker. I virkeligheden er siderne farligt fup. E-mærket er en dansk organisation, der i samarbejde med bagmandspolitiet forsøger at få disse mange svindelsider lukket. Det er særligt vigtigt i denne tid, hvor juleaften stille og roligt nærmer sig. Nethandel er en hurtig og nem måde at købe gaver hjem til hele familien.

Og handel på nettet er da også eksploderet i de seneste år. Det er ikke længe siden, at danskerne rundede et uhørt beløb som eksempel på, hvor glade vi er blevet for at handle på nettet; hele 100 milliarder danske kroner. Det er det beløb, danskerne i alt har brugt over årene i danske og udenlandske netbutikker.

Men vi skal passe på, at et godt tilbud ikke er for godt, når vi handler. E-mærket, en organisation, der i samarbejde med bagmandspolitiet forsøger at lukke svindelsider og bremse uærlige bagmænd i at franarre danskerne deres sparepenge, fortæller, at man for nyligt har anmeldt hele 300 forskellige hjemmesider, der alle har det til fælles, at de udadtil ligner enhver anden, ærlig webbutik.

Men kigger man grundigt efter, er det åbenlyst, at der er noget helt galt. Og begår man den fejl at handle et sådan sted, risikerer man enten at modtage en billig, dårlig kopi af den vare, man havde udset sig – og er man særligt uheldig, modtager man aldrig en vare. Til gengæld bliver ens personlige data indsamlet og solgt til anden side. Og så er dine personlige data pludselig i fare.

Svindlerne er ikke dumme

Newsbreak.dk bringer i dag eksempler på tre hjemmesider af den slags, der i skrivende stund stadig er åbne, men som man fra E-mærkets side på det kraftigste fraråder folk at handle hos. De har alle dansk domæne. På siderne kan man læse, at det er muligt at betale med danske kroner, og sproget på siderne ligner dansk. Men det er fup og svindel alt sammen.

– Dem, der laver det her, er ikke dumme, fortæller Toke Mølgaard, kommunikationschef ved E-mærket, til Newsbreak.dk.

Han fortæller, at bagmanden bag en sådan side som de tre, Newsbreak.dk har samlet et galleri over – som du kan se øverst i denne artikel – målrettet går efter dine personlige data såvel som dine surt sammensparede penge. De opkøber danske domæner, der før har huset ærlige webbutikker, og de optimerer deres sider sådan, at man føler sig fristet til at benytte sig af et rigtig godt tilbud, når man besøger siden.

Newsbreak.dk har kontaktet to af de pågældende hjemmesider for at høre, hvordan de forholder sig til advarslen. 

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu