ANNONCE

Svindlere står bag mærkeligt pakketrick

9. september 2020 20:29 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det kan betyde, at der er begået en fejl, eller at du ufrivilligt er blandet ind i et svindelnummer.

Svindlere står bag mærkeligt pakketrick
I forbindelse med svindelnummeret er det ikke modtageren, der gør noget forkert. Genrefoto.

Du har måske læst eller hørt om episoder, hvor intetanende borgere har modtaget ting med posten, de ikke har bestilt.

Det kan for eksempel være frø, som Newsbreak.dk tidligere har fortalt om, men hvorfor bliver sådanne varer sendt, og hvad får afsenderne ud af det?

Ifølge BBC gemmer svaret sig i et særligt svindelnummer, der formentlig er årsagen til, at Amazon for tiden ikke tillader handel med frø på deres amerikanske side.

BBC skriver, at svindelformen kaldes “brushing,” og oversat er vi ude i en form for fejning, hvor bagmanden fejer en hel del småsvindlerier sammen til et større hele.

Lyse anmeldelser

Det første, bagmanden sidder med, er en vare, i BBC’s eksempel er der tale om lys til sådan cirka en rund 20’er.

Bagmanden opretter nu en masse falske konti på eksempelvis Amazon, og han udfylder navn og adresse på disse konti med rigtige navne, og dertilhørende adresser, fundet i en telefonbog.

Nu bestiller bagmanden så en masse lys fra de forskellige konti, og efterfølgende sørger han for, at samtlige falske konti efterlader glødende topkarakterer for lysene på Amazon.

På den måde får bagmanden skabt en masse god omtale af en vare, uden at nogen kunder egentlig har forholdt sig til dem. Pludselig er lysene en topsællert, uden at nogen reelt set har købt dem.

BBC skriver, at det blandt andet sker for billige elektronikvarer, og det kan være, at det samme er sket med de føromtalte frøpakker.

Modtager du en pakke som en del af et sådant svindelnummer, har du ikke gjort noget forkert, og BBC skriver, at der ofte ikke skrives afsender på pakker der sendes som en del af dette svindelnummer. Derfor er det umuligt for dig som forbruger at kontakte afsender for at få varen leveret retur.

Det er i den forbindelse vigtigt at nævne, at varer, der bliver sendt til dig ved en fejl, fra en afsender du kan kontakte, ikke er dine. Dem skal du sende tilbage. Det kan du læse mere om her.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu