Swanseas spillere imponerede af Laudrup

23. februar 2013 12:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Swanseas spillere imponerede af Laudrup

Om halvandet år runder Michael Laudrup det halve århundrede.

 

Det er 15 år siden, dansk fodbolds største navn afsluttede en stor aktiv karriere med en brandkamp mod Brasilien ved VM i Frankrig. 15 år siden, han for sidste gang fodrede angribere som Ivan Zamorano, Romario og Ebbe Sand med virtuose afleveringer, der gennemhullede både forsvar og fornuft.

Men kvaliteter i verdensklasse forsvinder ikke bare fra den ene dag til den anden. Selv om Michael Laudrups CV blev opdateret fra spiller til træner, gik ordene igen, ligegyldigt hvor han kom. Brøndby, Getafe eller Mallorca. Spillerne, han trænede, sagde det samme: ’Når Laudrup spiller med, er han den bedste af os alle’.

I dag træner Michael Laudrup med succes i verdens måske allerbedste liga, Premier League. Han har spillere af høj klasse på sit hold. Spørgsmålet er derfor nærliggende: Kan 48-årige Michael Laudrup – omringet af højtbetalte Premier League-stjerner – stadig være den bedste på træningsbanen?

Sporten.dk har spurgt tre af Swanseas største profiler, topscoreren Michu, dribleren Nathan Dyer og oplæggeren Pablo Hernandez.

Michu:

– Jeg lærer af Laudrup hele tiden. Selv om han er 48 år kan han spille med os, og han er endda den bedste derude på træningsbanen. Hans førsteberøring er fænomenal, og han laver altid præcise afleveringer. Næsten altid i hvert fald. Når han endelig misser en aflevering, bliver han rasende på sig selv.

– Når vi ser Michael lave en vanvittig detalje til træning, kigger vi spillere bare på hinanden, smiler og ryster på hovedet.

– Selv om han er så god, som han er, tror jeg ikke, han kunne spille kamp med os. Han kunne måske spille 20 minutter på søndag (i Capital One Cup-finalen mod Bradford, red.) Ikke mere. Men på den tid ville han sikkert nå at lave en assist eller et mål.

Nathan Dyer:

– Michael er snart 50, men hans fødder er 16 år gamle. Han gør ting med bolden, jeg aldrig har set før. Det er fantastisk at se, og man får selv lyst til at efterligne det, han gør

– Han er stadig den bedste. Han taber aldrig bolden, når vi spiller. Han kan gøre det hele. Han er super god at se på og spille med. Jeg kan lære ved se på ham, træne med ham og spille med ham, og det er vanvittig vigtigt som spiller. Som spiller vil man se det bedste og forsøge at suge det til sig.

– Han har lært mig, at jeg ikke altid skal drible. Hvis jeg ser noget, så skal jeg slå afleveringen. Han har i det hele taget lært mig meget i løbet af de otte måneder, jeg har trænet under ham.

Pablo Hernandez:

– Når han spiller med, er det tydeligt, at kvaliteten i bentøjet stadig er der. De har måske set deres bedste år, men de kan stadig lidt af hvert. For mig betyder det meget at se ham i aktion næsten hver dag.

– Michael er en træner, der giver dig selvtillid. Det gjorde han, da jeg trænede under ham i Getafe, og det gør han også nu i Swansea. I mine øjne er det umådelig vigtigt. For en spiller betyder det alt at mærke, at din træner har tillid til dig og til de ting, du gør.

– Det var ikke svært at sige ja, da Michael ringede og spurgte, om jeg ville fra La Primera til Premier League.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu