Sydbank forventer lavere indtjening

20. februar 2013 08:57 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Sydbank forventer lavere indtjening
Billede mangler

Der vanker ikke udbytte til aktionærerne i Sydbank efter et hårdt år med massive nedskrivninger på udlån. Nedskrivningerne endte som forventet på knap 1,8 milliard kr, men resultatet før skat endte en spids bedre end de 600 millioner kr., der var forventet. Det blev 624 millioner kr. 

»Resultatet før skat er – som følge af de høje nedskrivninger – lavere end forventet ved indgangen til 2012,« konstaterer koncernen i sin meddelelse.For dette år forventer banken en svagt vigende basisindtjening både på grund af en øget konkurrence om de bedste bankkunder og på grund af en svag vækst i udlån. Til gengæld forventer banken ikke at skulle nedskrive så massivt som i 2012.

Resultatet er ikke den store overraskelse efter bankens nedjustering kort før jul på grund af yderligere nedskrivninger på 300-350 millioner kroner. Banken har som hele sektoren været tvunget til at nedskrive yderligere efter skærpede krav fra Finanstilsynet.

Men Sydbank er også en af de få banker, som har fundet det nødvendigt at nedskrive på sine udlån til privatkunder på grund af den langstrakte krise. Og netop privatkunder med afdragsfrie og variabelt forrentede realkreditlån giver panderynker i banken.

Banken skriver i sit regnskab, at den har gennemgået sin portefølje af privatkunder, og for en del af dem er situationen anstrengt, som det formuleres. Banken konkluderer, at de ikke vil kunne klare det, hvis de bliver tvunget til at begynde at betale afdrag på deres afdragsfrie lån. Og derfor har banken i 4. kvartal nedskrevet 325 millioner kroner udelukkende på grund af de vaklende privatkunder.

Det lykkes dog for banken at slå forventningerne for 4. kvartal isoleret set med et overskud på 60 millioner kroner, hvor analytikerne havde forventet 36 millioner kroner.

Sydbanks samlede forretning skrumpede i 2012 med 1 procent på udlån og 2 procent på indlån – på trods af, at banken 2. november overtog Tønder Bank. Hvis det regnes fra, så faldt udlånet med ca. 3 procent.

Det har givet et fald i renteindtægterne på 31 millioner kr., men gebyrer og provisioner blandt andet på grund af prisstigninger er steget med 54 millioner kr.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu