ANNONCE

Syddanske sygehuse slipper billigere for solceller

27. august 2012 10:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Syddanske sygehuse slipper billigere for solceller
Billede mangler

Det bliver 30 procent billigere end forventet at sætte solceller op på 17 sygehuse og andre bygninger i Region Syddanmark – i det der bliver Danmarks største enkeltinvestering i solceller.
 
Region Syddanmark har nu set tilbudskuverterne igennem fra de leverandører, der har budt på at etablere solcelleanlæg på 17 af regionens sygehuse og andre bygninger – i det der bliver Danmarks største enkeltinvestering i solceller.
 
Til en samlet pris på 41,7 mio. kr. kan energivirksomheden EnergiMidt A/S levere den største garanterede ydelse pr. investeret krone, og virksomheden får derfor opgaven med at etablere de mere end 20.000 kvadratmeter solceller. Inklusive rådgiverhonorar, byggetilladelser og andet løber den samlede pris for solcelleanlæggene op i 50,5 mio. kr.
 
– Region Syddanmark står over for at gå ombord i Danmarks største enkeltinvestering i solceller. At projektet bliver billigere end de 82 mio. kr., vi i regionsrådet har bevilget gør, at vi nu overvejer at sætte endnu flere solceller op for de penge, vi får tilovers. Vi kunne for eksempel sætte solcelleanlæg op på de p-huse, som regionen har bygget ved nogle af vores sygehuse, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).
 
Den syddanske solcelleinvestering omfatter solcelleanlæg på 14 somatiske og psykiatriske sygehuse, regionshuset i Vejle, Center for Høretab i Fredericia og det socialpsykiatriske botilbud Syrenparken i Børkop. I alt bliver der etableret 20.574 kvadratmeter solcelleanlæg. Det svarer til mere end fem fodboldbaner. Det gør det til Danmarks største enkeltinvestering i solcelleanlæg – tre gange større end hidtidige projekter.
 Finansieres af drift
Som udgangspunkt vil regionen forsøge at finansiere indkøbet af solcelleanlæggene med driftspenge, men en leasingfinansiering kan komme på tale.
– Region Syddanmarks økonomi er god, og derfor kan vi finde pengene til solcelleanlæggene i driften. Alligevel overvejer vi om leasing bedst kan betale sig, siger Carl Holst.
Uanset finansieringsmodellen vil strømproduktionen betyde, at investeringen kan afskrives i løbet af 11 år.
 Tage skal renoveres for 57 millioner
En stor del af tagarealerne på de bygninger, hvor der skal etableres solcelleanlæg skulle efter planerne renoveres i løbet af de kommende fem år. Men for at kunne sætte solcelleanlæggene op allerede i år fremskynder regionen renoveringen. Renoveringen af tagene er budgetteret til at koste 57 millioner kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu