Sydjyske ejendomsmæglere skruer ned for pessimismen

1. maj 2012 09:32 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sydjyske ejendomsmæglere skruer ned for pessimismen
Billede mangler

For et halvt år siden troede 59 procent af ejendomsmæglerne i Sydjylland, at priserne fortsat ville falde – nu er det kun 14 procent.
 
Dansk Ejendomsmæglerforenings temperaturmåling blandt de sydjyske ejendomsmæglere viser, at pessimismen er på retur og afløst af optimisme.
 
For et halvt år siden forventede 59 procent af ejendomsmæglerne fortsat faldende priser. I en helt ny måling er pessimisterne faldet fra – nu forventer kun 14 procent fortsat faldende priser mens fire procent forventer, at priserne vil stige.
 
– 2011 var et hårdt år for hele det danske boligmarked med faldende priser og stor usikkerhed blandt både købere og sælgere, men nu ser det ud til at gå den rigtige vej igen. I for eksempel København og Århus forventer næsten hver tredje mægler nu stigende priser på ejerlejligheder, og det er et godt tegn, da det oftest er i hovedstaden samt i de største byer, vi først oplever markedets udvikling, herefter spreder den sig som ringe i vandet til resten af landet. Usikkerheden er på retur, og det kan vi også allerede nu mærke på det syd- og sønderjyske boligmarked, siger Stig Aaes Jensen, kredsformand for Dansk Ejendomsmæglerforening i Syd- og Sønderjylland.
         
Det er specielt den lave rente, der gør boligfinansiering billig, der bidrager til at der er færre pessimister blandt ejendomsmæglerne.
 
– Vi har i dag en historisk lav rente samtidig med, at boligpriserne er faldet med knap 10 procent på landsplan det seneste år. Det er med andre ord blevet billigere for danskerne at købe drømmeboligen, og det har flere købere fået øjnene op for. Jeg tror derfor, at vi henover de kommende måneder vil se en øget aktivitet på det syd- og sønderjyske boligmarked, siger Stig Aaes Jensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu